Pichler Zsófi cikkei

Összesen: 52 db cikk

„A változásért nem a déd- vagy az ükunokáink jövője miatt kell tennünk, hanem a sajátunkért” – Ilyen volt az idei TEDxMETU

Holnap – 2022. november 15. – PZs

Míg nekünk itt, Magyarországon még „csak” nagyon melegünk van, addig mások otthonát a világ különböző pontjain elborítja a szemét, megint másoké pedig víz alá kerül. Sokszor nagyon kicsinek és jelentéktelennek érezhetjük magunkat, ha a környezetvédelem ügyének megoldásáról van szó, pedig egyéni és társadalmi szinten is bőven van tennivalónk. De hol kezdjük? Többek közt erre keresték a választ az idei TEDx-en, amelynek központi témája a fenntarthatóság volt.

„Időnként elfelejtjük róla, hogy egy filmsztár” – Emma Stone 34 éves

Kult – 2022. november 6. – PZs

Még mindig fiatal, de már ő segít a kezdőknek, miközben még elbőgi magát, ha az egyik nagy kedvencével hozza össze a sors. Ismeri a határait, de a tehetségében még rengeteg meglepetés rejlik, az életet azonban soha nem keveri össze a színészettel. A legnagyobb sztárok között van, de megmaradt hétköznapi embernek, mi pedig mindezekért együtt szeretjük.

Milyen ízű ez a ruha? – Így befolyásolhatják a márkák az érzékszerveinket

WMN Life – 2022. november 3. – PZs

Mi a közös az „új autó” illatban, a termékkóstolókban, a húspult világításában és a kis nyílásokban a harisnyák dobozán? Mindegyik az érzékszervi marketing eszközeivel igyekszik vásárlásra ösztönözni minket. És működik!

„Elengedhetetlen, hogy az otthoni és az iskolai digitális kultúra összhangban legyen” – Így érdemes digitálisan nevelni az iskolákban

Júzer – 2022. október 30. – PZs

„Az oktatási intézményekbe lassabban szivárog át a technológiai fejlődéshez való alkalmazkodás, hiszen a tantervnek akkreditáltnak kell lennie, így pedig nehezebb lépést tartani” – mondta Fazekas Péter, az EPAM vezető szoftverfejlesztője azon a konferencián, amelyen többek közt arról is szó esett, hogyan építhetők be digitális módszerek (nem csak) az informatikaórákba.

„Úgy teszek, mintha minden rendben lenne, de egyébként menj a francba!” – Így használják az emojikat a különböző generációk

Júzer – 2022. október 10. – PZs

Most kiderül többek közt, hogy a fiatalok szerint melyik népszerű X generációs emoji jelenti azt, hogy „folytasd még a hülyeségeidet”, illetve melyik a „sorozatgyilkos emoji”.

< 1 2 3 4 5 6 7 >