Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 153 db cikk

Lóversenyből vált a világ legnagyobb sörfesztiváljává – Ismerd meg az Oktoberfest történetét!

Kult – 2022. október 12. – MZS

A kérdésre pedig, hogy az Oktoberfest miért szeptemberben zajlik, sokkal egyszerűbb a válasz, mint gondolnánk:

Az elrettentés eszköze vagy a kegyetlenség netovábbja? – A halálbüntetéssel kapcsolatban évezredek óta nincs egyetértés

WMN Life – 2022. október 10. – MZS

A halálbüntetés az egyik legősibb büntetési forma, és a világ számos országában alkalmazzák ma is. Ez felvet egy sor kérdést, többek közt azt, valóban van-e elrettentő ereje, ahogy a támogatói gondolják.

Inkább lemondott a becsületéről, mint hogy feleségül menjen az erőszaktevőjéhez – Franca Viola szembeszállt a szexuális tradíciókkal

Kult – 2022. október 8. – MZS

A szicíliai Franca Viola kulcsszerepet játszott abban, hogy megváltoztatták a törvényt, amely szerint az erőszaktevők elkerülhetik a büntetést, ha feleségül veszik az áldozatukat.

Az aradi özvegyek többsége el sem temethette a férjét – Lányok, nők és asszonyok a szabadságharc árnyékában

Kult – 2022. október 6. – MZS

Míg az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk neve ismerősen cseng itthon mindenki számára, azokról a nőkről nem sokat tudunk, akik a szabadságharc idején hazavárták a honvédtiszteket.

„Az oktatás összeomlik, és maga alá temet mindenkit: tanárt, szülőt, diákot!” – Ilyen volt a hídfoglalás, és a koncertek a pedagógusokért

WMN Ügy – 2022. október 6. – MZS

„Bár szokatlannak tűnhet az összhang, annál kevésbé meglepő – az oktatás ugyanis mindannyiunk közös ügye” – ennél jobban valószínűleg semmi nem jellemezte a tegnap délutáni és esti demonstrációt.

< 3 4 5 6 7 8 9 >

WMN közösség