Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 101 db cikk

Malária ellen koktéllal: egy halálos betegség vezetett a gin-tonik megalkotásához

WMN KNYHA – 2022. június 14. – MZS

A gin-tonik már jóval több mint egy évszázada a világ egyik legnépszerűbb koktélja. Egy 2016-os tanulmány szerint csak Nagy-Britanniában évente 40 millió palack gint értékesítettek, ami évi 1,12 milliárd gin-tonik elkészítéséhez elegendő. De minek köszönhetjük ezt a hűsítő italt?

„Szeretném, ha az egyház jobban megértené, mit jelent befogadó közösségnek lenni” – 92 éve született Barbara Harris, az első amerikai női püspök

Kult – 2022. június 12. – MZS

Kiállt a kisebbségek jogaiért, rendszeresen bírálta az egyházat, majd az Egyesült Államokban püspökké választották – elvált nőként. Ismerjétek meg Barbara C. Harris nem mindennapi életútját!

Törvények jönnek és mennek, de a nők mindig megtalálják a módját, hogy véget vessenek a nem kívánt terhességeknek

WMN Ügy – 2022. június 11. – MZS

Az abortusz tiltása nem csökkenti a terhességmegszakítások számát, csak illegális abortuszra kényszeríti a nőket – mióta világ a világ.

Victoria Woodhull helyet kért magának a férfiak asztalánál – majd történelmet írt a médiában, a tőzsdén és a politikában is

Kult – 2022. június 9. – MZS

„Egy nő pénzkereseti képessége jobb védelmet nyújt a férfiak zsarnoksága és brutalitása ellen, mint a szavazati joga” – vallotta Victoria Woodhull, aki az őt körülvevő botrányok ellenére keményen dolgozott a nemek közti egyenlőtlenség felszámolásán.

Az utcáról lett a világ legnagyobb droghálózatának vezetője – Griselda Blanco, a kokain keresztanyja

WMN Life – 2022. június 6. – MZS

Állítólag még Pablo Escobar is annak köszönhette a sikerét, hogy fiatalkorában Griselda Blanco a szárnyai alá vette.

< 3 4 5 6 7 8 9 >

WMN közösség