Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 125 db cikk

Az aradi özvegyek többsége el sem temethette a férjét – Lányok, nők és asszonyok a szabadságharc árnyékában

Kult – 2022. október 6. – MZS

Míg az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk neve ismerősen cseng itthon mindenki számára, azokról a nőkről nem sokat tudunk, akik a szabadságharc idején hazavárták a honvédtiszteket.

„Az oktatás összeomlik, és maga alá temet mindenkit: tanárt, szülőt, diákot!” – Ilyen volt a hídfoglalás, és a koncertek a pedagógusokért

WMN Ügy – 2022. október 6. – MZS

„Bár szokatlannak tűnhet az összhang, annál kevésbé meglepő – az oktatás ugyanis mindannyiunk közös ügye” – ennél jobban valószínűleg semmi nem jellemezte a tegnap délutáni és esti demonstrációt.

Zsugorodó nemi szervek, fészekbe gyűjtött falloszok és ellopott hímvesszők – A történelem hat legnagyobb péniszpánikja

WMN Life – 2022. október 1. – MZS

Még az előző évtizedben is tömegek voltak meggyőződve arról, hogy a nemi szervük egész egyszerűen eltűnik. Kezdetben a boszorkányokhoz kötötték a furcsa jelenséget, ám a tudomány fejlődése ennél meggyőzőbb magyarázatot hozott.

„Ha kínvallatásnak vetnek alá egy embert, biztos, hogy előbb-utóbb beismer mindent” – Boszorkányperek Magyarországon

Kult – 2022. szeptember 28. – MZS

Magyarország legkegyetlenebb boszorkányperében tizenkét embert ítéltek máglya általi halálra, a kivégzés színhelye pedig még ma is a Boszorkánysziget nevet viseli.

Éveken át viselni a nyuszijelmezt is kevés volt az örökséghez – Hugh Hefner végrendeletéből nem hiányoztak a meglepő fordulatok

Kult – 2022. szeptember 27. – MZS

Öt évvel ezelőtt hunyt el a Playboy-mogul, Hugh Hefner, aki még halálában is meglepetést okozott a hozzá közel állóknak.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség