Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 180 db cikk

Szavazz Magyarország legbátrabb nőire! – Ők a 2022-es SzuperWMN-díj közéleti jelöltjei

SzuperWMN – 2023. február 2. – MZS

A döntés a ti kezetekben van! Ismerjétek meg a SzuperWMN-díj közéleti kategóriájának 2022-es jelöltjeit, aztán szavazzatok!

Emberkereskedő, szexuális ragadozó és internetes bálvány: az Andrew Tate-ügy felkiáltójelei

WMN Ügy – 2023. február 2. – MZS

A szövevényes Tate-ügy sajtójából tudható, hogy a hosszú bűnlajstrommal bíró influenszer azért szökött Romániába, mert bízik a korrupcióban. Meg talán abban, hogy bármit követett is el, a rajongói imádják. Mi lehet ebből a tanulság számunkra? – teszi fel a kérdést Mózes Zsófi, aki maga is családon belüli erőszak túlélője.

A világ első leszbikus miniszterelnöke kivárta a sorát, majd kivezette Izlandot a válságból

WMN Ügy – 2023. február 1. – MZS

„Szabadság és emberi jogok – ez az, amire a világnak a legnagyobb szüksége van, ez az, amire mindenki vágyik” – mondta a 2014-es torontói Pride megnyitóján Izland korábbi miniszterelnöke, Johanna Sigurdardottir, aki hivatali ideje alatt is határozottan kiállt az egyenlőség mellett.

Ledöntött minden korlátot, majd meghódította az eget az első magyar pilótanő

Kult – 2023. január 26. – MZS

„Ha a motor zaja nem lett volna, azt hittem volna, csak álom az egész” – emlékezett vissza első repülésére Steinschneider Lilly.

Úgy halt meg, ahogyan élt: a saját szabályai szerint – 141 éve született Virginia Woolf

Kult – 2023. január 25. – MZS

„Egy nőnek rendelkeznie kell pénzzel és saját szobával, ha regényírásra adja a fejét” – írta Virginia Woolf, aki a XX. század egyik legfőbb írójaként sokkal több volt, mint a traumái.

< 1 2 3 4 5 6 7 >