Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 150 db cikk

A pletyka: szent kötelékből vált a nők megalázásának eszközévé

Kult – 2022. december 1. – MZS

Kutatások szerint a nők semmivel sem pletykálnak többet, mint a férfiak, ráadásul számos előnye van a közösségen belüli fecsegésnek. Akkor mégis honnan jött ez a sok félreértés és előítélet?

Nü-su: a nők nyelve, amit évszázadokon át titkoltak a férfiak elől

Kult – 2022. november 30. – MZS

A történelem során a nők kódolt írás segítségével osztották meg egymással a legintimebb titkaikat, és bár a nü-su nyelv gyakorlatilag halott, a kutatásoknak köszönhetően egyre többet tudunk róla.

8 + 1 érdekesség, amit fogadjunk, hogy nem tudtál az Alice Csodaországban című könyvről!

Kult – 2022. november 26. – MZS

Mégis mi a különbség a holló és az íróasztal között? Az Alice Csodaországban megjelenésének évfordulója alkalmából végre az évszázados rejtvényre is választ kapsz!

Az erőszak felszámolása a csend megtörésével kezdődik

WMN Ügy – 2022. november 25. – MZS

Magyarországon jelenleg is negyedmillió nő él bántalmazó kapcsolatban, hetente egy nővel pedig végez korábbi vagy jelenlegi partnere. Bár egyre többet tudunk az erőszak természetéről, a túlélőnek messze nem csak a bántalmazójával kell megküzdenie, ha szabadulni akar a kapcsolatból.

Edith Wharton tudósított a háborúból, elhagyta hűtlen férjét, majd Pulitzer-díjat nyert – nőként először

Kult – 2022. november 24. – MZS

Mihez kezd egy lány a XIX. század végén, aki nem a jövedelmező házasságban látja jövője kulcsát? Hát ír! Edith Wharton nem engedett a kor által rászabott szerepeknek, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az idő végül őt igazolta. Ismerjétek meg a történetét!

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség