Miklya Luzsányi Mónika cikkei

Összesen: 26 db cikk

„Én egy vad szörnyeteg vagyok!” – erről mesélnek a tizenharmadik századi kisfiú rajzai

Kult – 2023. június 2. – MLM

Az Onfim nevű, nyolc év körüli kisfiú fennmaradt rajzai megmutatják, miben voltak mások a gyerekek a tizenharmadik században, és mi az, ami nem változott.

Ha a gyerek a pünkösdről kérdez – Egy elfeledett ünnep nyomában

Kult – 2023. május 28. – MLM

Mi az a pünkösd? Miért nem kell iskolába menni hétfőn? Mi az a búcsújárás? Teológus-hitoktató szerzőnk segít abban, hogy válaszolni tudj a gyerekek kérdéseire:

Az első haditudósítónő egy tank alatt lelte halálát: Gerda Taro története

Kult – 2023. május 11. – MLM

A legádázabb ütközetekben sem félt, nem rettent meg a vértől, sem pedig a halottak látványától, bátran és elszántan végezte a munkáját, mert tudta, hogy a világ a képein keresztül juthat valós információkhoz a polgárháború borzalmairól.

Mit tanulhatunk Szent Mónikától, az anyák védőszentjétől?

Kult – 2023. május 7. – MLM

Szerzőnk azt állítja, amikor kamaszok voltak a gyerekei, protestánsként a római katolikusokat irigyelte, mert ők „az anyáknak is kiosztottak egy védőszentet, ami valljuk be, nagyon hasznos dolog”. Hogy miért? Miklya Luzsányi Mónika cikkéből kiderül!

A lány, aki 12 évig harcolt férfiként az apja helyett: Mulan és a kínai harcosnők

Kult – 2023. április 25. – MLM

Mulan története nem csak a Disney-filmből ismert, Kínában sok évszázada mesélnek róla a gyerekeknek. De valós személy volt? Kínai egyáltalán? És tényleg egyedülálló, amit véghez vitt? Mi is mesélünk, de csakis az igazat:

< 1 2 3 4 >