Kolozsi László cikkei

Összesen: 28 db cikk

Az aputest, és ami mögötte van – A férfiaknak miért nem kell jól kinézniük?

WMN Life – 2023. március 27. – KL

„Az apustesttel rendelkező már elért valamit, az apustesttel rendelkező már abban a stációban van, amikor nem a testével, méreteivel kell bizonyítania. Az apustest annak a jele, hogy egy férfi már azt is megengedheti magának, hogy kilépjen a harci körből.” Egyetértesz?

Holtában is hű maradt lázadó önmagához – Tisztelgés a tegnap elhunyt Jean-Luc Godard előtt

Kult – 2022. szeptember 14. – KL

Örök lázadó volt, fittyet hányt az elvárásokra, a konvenciókra. Halála tudatos döntés volt, és előtte azt is megtiltotta, hogy nyilvános, ünnepélyes temetést rendezzenek neki. A filmművészet egyik legnagyobb hatású alkotójáról Kolozsi László mesél nekünk:

Nem szívesen számolunk a rossz következményekkel – Hétköznapi elfogultságaink és hatásai

WMN Life – 2022. április 15. – KL

Ha mostanában úgy érzed, a valóság és a dolgok alakulása rendre keresztülhúzza a számításaidat, és a csalódásból nehezen épülsz fel, akkor érdemes megvizsgálni, mi zajlik a fejedben, mi az, ami torzítja az elvárásaidat.

Az orosz birodalmat a Háború és béke is teremtette – Milyen szerepet játszik a mai konfliktusban az orosz irodalom?

Kult – 2022. március 30. – KL

Gogol, Tolsztoj, Dosztojevszkij, Bulgakov – tudtad, hogy közülük ketten is ukrán származásúak? És azt, hogy a nagy orosz klasszikusok is hozzájárultak ahhoz, hogy az oroszok birodalomként tekintsenek magukra? Hogy pontosan hogyan, arról itt olvashatsz:

Értenünk kell Putyin ideológiáját, ahogy értenünk kellett volna a Mein Kampfot is ahhoz, hogy felmérjük a veszélyét

WMN Ügy – 2022. március 19. – KL

Miért fontos a birodalmi terjeszkedés? Miért kell egyáltalán birodalmakban gondolkodni a XXI. században? Mi lehet ennek az alapja, és mi köze van hozzá Magyarországnak? Kolozsi László alapos, tudományos igénnyel megírt cikkében ezt járja körbe.

< 1 2 3 4 >