Kádár Andrea cikkei

Összesen: 12 db cikk

Elvesztette a hangját az, akinek életcélja volt, hogy másoknak hangot adjon – Stephen Hawking, Dennis Klatt és a beszédszintetizátorok több száz éves fejlődése

Júzer – 2021. július 20. – KÁA

Ahhoz, hogy Stephen Hawking megszólalhasson, többek között Kempelen Farkas is kellett, aki már 1769-ben létrehozott egy beszélőgépet. Belegondoltál már, hogy ha valami tragédia miatt elveszítenéd a hangodat, hogyan tudnád azt megőrizni mégiscsak a tudomány segítségével?

Nem csak egy lábjegyzet volt Johnny Cash életrajzában – Vivian Liberto igazsága

WMN Life – 2021. július 6. – KÁA

Egy elfeledett nő a hatalmas sztár árnyékában, aki élete végéig szerette négy gyereke apját.

„Miért mondta, hogyan mondta, milyen hangsúllyal mondta, mit érthetett alatta?” – A rágódás és önsorsrontás művészete

WMN Zizi – 2021. június 25. – KÁA

„Vajon félreértette-e, amit én mondtam, és ha igen, hogyan értette félre? Most azt gondolhatja, hogy én azért mondtam, pedig nem is azt akartam mondani, és most meg van győződve arról…” Ismerős?

Tücsök vagy hangya vagy? – A cél vagy az út a fontos neked?

WMN Life – 2021. június 20. – KÁA

„A tücsök az élvezetet keresi, a hangya pedig a feladatot. A tücsök mindennek a könnyebb végét szeretné megfogni, a hangyának csak a verejtékes munkával elért teljesítmény ér valamit” – vajon értékesebb-e egyik a másiknál? És megfér a kettő egyben?

Porból lettünk, porrá leszünk, de nem mindegy, hogyan – Így temetkezhetsz környezetbarát módon!

WMN Life – 2021. május 23. – KÁA

A test idővel lebomlik. De vajon igaz ez a koporsóra is? És mi lesz, ha elfogynak a helyek a temetőkben? Egyáltalán nem mindegy, milyen a végső nyughelyünk, a testünk ugyanis még halálunk után is árthat a bolygónak. Ha szeretnél környezettudatosan távozni az örök vadászmezőkre, íme, pár forradalmian új, bár első hallásra talán bizarrnak tűnő ötlet:

< 1 2 3 >

WMN közösség