Kádár Andrea cikkei

Összesen: 20 db cikk

Tücsök vagy hangya vagy? – A cél vagy az út a fontos neked?

WMN Life – 2022. március 23. – KÁA

„A tücsök az élvezetet keresi, a hangya pedig a feladatot. A tücsök mindennek a könnyebb végét szeretné megfogni, a hangyának csak a verejtékes munkával elért teljesítmény ér valamit” – vajon értékesebb-e egyik a másiknál? És megfér a kettő egy emberben? Hidd el, érdemes magadban megvizsgálni – és még szórakoztató is!

Semmilyen becsületes munkát nem kell szégyellni, legyen az fizikai vagy szellemi

WMN Life – 2021. október 25. – KÁA

A szellemi és a fizikai munka eltérő megítélése egy a sok törésvonal közül, amely táborokra osztja a társadalmat. Az egyik értékesebb lenne, mint a másik? Az előítéletek mindkét irányban hatnak.

„A férfiak sem öregszenek másképp, mint a nők, csak nekik szabad” – Gondolatok a Ki fél az öregasszonyoktól? című könyv kapcsán

WMN Life – 2021. október 14. – KÁA

„Az öregasszony figurája visszataszító, ártalmas, veszélyes, és innen már csak egy lépés a boszorkányság vádja.” Szerzőnk a XVI. századról beszél e mondatban – vagy nem csak arról? Tényleg csak addig értékes egy nő a társadalom szemében, amíg szép és fiatal, vagy legalábbis annak látszik?

„Sosem irigyeltem a férfiak szerepeit, a nőké sokkal érdekesebb” – Sigourney Weaver 72 éves

Kult – 2021. október 8. – KÁA

Ma ünnepli a születésnapját Sigourney Weaver, aki állítja, sok színésznővel szemben neki a magassága miatt sohasem kellett búcsút intenie a szexuális énjének, ahogy idősödött. Most pedig egy különösen izgalmas szerepre készül, ahol (ahogy tőle azt már megszokhattuk) újra bebizonyítja, számára semmi nem jelent akadályt.

Van-e neme a kamerának? – „Male gaze” a filmek és a reklámok világában

WMN Ügy – 2021. szeptember 27. – KÁA

A férfiak szemén keresztül szinte minden filmalkotásban tárgyiasulnak a nők. Most elindult egy olyan mozgalom, a #womanwrittenbymen, ami viccesen felülírja ezeket a sztereotípiákat.

< 1 2 3 4 >

WMN közösség