Iliás-Nagy Katalin cikkei

Összesen: 80 db cikk

Ideje, hogy a nagyvállalatok felelősséget vállaljanak a szemetükért

Holnap – 2022. április 22. – INK

„Megvolt a klímaszorongás és az ökogyász, fel akartam hagyni a korábbi életemmel, hogy egy tanyára költözzek és önellátó legyek (ehhez azóta nem ragaszkodom), vásárlásnál címkéket böngészek és hosszan mérlegelek. És mára eljutottam oda, hogy baromira elegem van” – olvassátok el Iliás-Nagy Katalin fontos írását a Föld napja alkalmából.

Présházból otthon, vályog újratöltve – A jövő építészete nem feltétlenül a high-tech

Holnap – 2022. április 19. – INK

Modern otthonná varázsolható egy parasztház is, a nagypapa nyaralója, de akár egy panelház is. Szakértők szólalnak meg Iliás-Nagy Katalin riportjában arról, hogyan:

Élet a Facebookon túl – Júzerek, akik törölték a profiljukat

Júzer – 2022. április 8. – INK

Szinte mindannyian érezzük olykor a közösségi média hátulütőit. Mértéket tartani benne a legnehezebb, ezért van, aki inkább a teljes absztinenciát választja. Kérdés, hogy megéri-e lemondani a pozitív oldaláról is. Mik a tapasztalatok? Elmeséljük:

Ez sül ki abból, ha városi emberek, akiknek még kapa sem volt a kezükben, vidékre költöznek – Klímakrízis, ökoválság, gazdasági krach: ideje önellátóvá válni?

Holnap – 2022. március 15. – INK

Körülöttem egyre több a hippi – teszi fel a kérdést szerzőnk –, vagy általános jelenség, hogy mind többen próbálkoznak meg a vidéki termelői léttel, hogy egészségesebb táplálékhoz jussanak, vagy egy esetleges klímakatasztrófát nagyobb eséllyel vészeljenek át? No de mi történik, ha a városi ember nekilát gazdálkodni?

Iliás-Nagy Katalin: Hogy lehet, hogy ennyien akarják a békét, mégis háborúk dúlnak újra és újra?

WMN Life – 2022. március 14. – INK

„Éjjel kettőkör robbanásokra és villanásokra ébredünk, a kutyák ugatnak. Kipattanok az ágyból, az ablakhoz megyek, nézek bele a szurokfekete semmibe. Újabb durranások. Valaki petárdázik. A mi életünkben már nem lesz újra normális a világ, ugye? – kérdezem a férjem. Talán soha nem is volt – mondja, aztán visszafekszünk.”

< 4 5 6 7 8 9 10 >