Iliás-Nagy Katalin cikkei

Összesen: 84 db cikk

Búcsú a fenyőktől – a klímaváltozás már a kertünkben van

WMN Ügy – 2023. szeptember 20. – INK

A szakértők már évekkel ezelőtt figyelmeztettek: a fenyők és fenyvesek jelentős része el fog tűnni, az erdeink és kertjeink (!) át fognak alakulni. Ám egészen más erről olvasni és a saját szemünkkel látni. Ez már a mi valóságunk. Mit tehetünk ellene? Be kell egyáltalán avatkozni?

„A felnőtt lét szabadsága nem más, mint a kaja kurva sok sajttal” – interjú Lakatos István képregényrajzoló-íróval

Kult – 2023. augusztus 24. – INK

Megengedheti-e magának az ember, hogy abból éljen, amit szeret? Kell-e tartaniuk a rajzolóknak a mesterséges intelligencia térnyerésétől? Öncenzúrához vezet-e a könyvek fóliázása? Lakatos Istvánnal, a legendás Dobozváros szerzőjével Iliás-Nagy Katalin beszélgetett:

Félrenyelés, fulladás, felrobbanó kávéfőző: így születnek irracionális félelmeink

WMN Life – 2023. július 25. – INK

Félrenyelés. Autópálya. Elcsúszás a kádban. Pók. Félni millió dologtól lehet. De mi van ezeknek a (mások szemében esetleg irracionális) félelmeknek a hátterében?

„Három meztelen nimfa káromkodva fürdik a jéghideg patakban” – magyar napszámos fiatalok Nyugat-Európában

WMN Life – 2023. július 10. – INK

Iliás-Nagy Katalin olyan fiatalokkal beszélgetett, akik Európát járják, és földeken végzik el napszámban az idénymunkát. Önként választották a megélhetésnek ezt a módját, mert vonzotta őket a szabadság. De vajon milyen az életük, ha a romantikus közhelyek mögé nézünk?

Hagymaszagú kányazsombor nyersen, bodzavirág rántva – ehető vadnövények túráján jártunk

WMN Egszsg – 2023. május 11. – INK

A legfontosabb szabály, hogy csak azt szedjük le, gyűjtsük be, amit biztosan ismerünk, százszázalékosan be tudunk azonosítani! – figyelmeztet szerzőnk, aki az ehető vadnövények nyomába eredt.

< 1 2 3 4 5 6 7 >