Iliás-Nagy Katalin cikkei

Összesen: 39 db cikk

Akinek bodza virágzik a hűtőjében – A nagymarosi füvesasszony varázslatos élete

WMN Life – 2022. január 20. – INK

Szívet melengető életmese egy nőről, aki tényleg mer a mának élni, aki a szabad ég alatt szeret aludni, aki ismeri a virágok titkait, és aki a gyümölcsöt nem leszedi, mint mondja, hanem elkéri a fától.

Ezért nem kaphatod meg, amit nagyon akarsz – Mert keresztbe tesz az ironikus ellenhatás

WMN Life – 2022. január 11. – INK

Miért gyorsabb mindig a másik sor? Hogy lehet, hogy már ötször megnéztük egy helyen a kulcsot hiába, és hatodszorra megtaláljuk ott? Miért sikerül valami, amikor már lemondtunk róla? Iliás-Nagy Kati cikkéből kiderül egy lehetséges magyarázat:

„Ez a pusztuló világ is a mi tudatunk terméke” – Interjú Karsai Gáborral, a Buddhista Főiskola rektorával

WMN Life – 2021. december 12. – INK

„Gyakran hallhatjuk, mint valami kortárs mantrát, hogy valósítsd meg önmagad, mert ha ezt nem teszed, akkor elpazarlod a tehetségedet, a képességeidet, kiaknázatlan marad a potenciál, ami benned van. Úgy gondolom, hogy nem szabad túldimenzionálni önmagunk jelentőségét. Inkább önmagunk jelentőségének a helyretétele a cél. Fontos az, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, és miért csináljuk azt, amit csinálunk, de ez nem lehet pusztán önmegvalósítás vagy önkifejezés. Ennek kell valami mást is szolgálnia, valami másnak is a javára lennie.” Olvassátok el mindenképpen Iliás-Nagy Kati fantasztikusan érdekes és elgondolkodtató interjúját Karsai Gáborral, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorával.

Az ember áll a gőzölgő fahéjillatban, és vidám mosollyal, fütyörészve kanyarintja a sütőfára az édes finomságot, gondolják rólunk… – Egy kürtőskalácsárus mindennapjai

WMN Ünnp – 2021. november 27. – INK

Szerzőnk, Iliás-Nagy Kati, amikor nem cikkeket ír, akkor kürtőskalácsot árul a vásárban. Elmondja, milyen a jó kürtőskalács, és milyen a bóvli, és azt is, mire tanította a sok sütés és mire a vásárlók:

Iliás-Nagy Katalin: Mi vagyunk a jövő nélküli generáció

Holnap – 2021. november 15. – INK

„Mentsük meg a világot! Az emberi világot? Ebben a formában? Minek? Ennek ebben a formában talán tényleg múlnia kell. Hacsak… Hacsak képessé nem válunk felnőni a feladathoz, és alapjaiban nem gondoljuk újra a létezésünket.” Fogadjunk, nem csak harmincöt éves szerzőnk érez így, amikor a jövőre gondol.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség