Dián Dóra cikkei

Összesen: 195 db cikk

„Egy gyereknek az kell, hogy szeressék és figyeljenek rá! Akár egy szivárványcsaládban.” – Az Anyáim történetének legfontosabb tanulságai

WMN Ügy – 2021. március 19. – DD

A nemrégiben az HBO-n debütált Anyáim története című dokumentumfilm négy legfontosabb tanulsága. Mert a végén igenis csak a szeretet és az elfogadás számít, akár egy családról vagy egy egész ország különféle csoportjairól van szó.

„Amikor a kezed foglalt, a szíved nyugodt” – Kellemes botladozásom az origamival

WMN Zizi – 2021. március 13. – DD

Ha te is csak arra vágysz, hogy a fejedben cikázó ezerféle gondolatot lenémítsd egy kis időre, akkor olvasd el, hogyan hat az emberre tizenegy fej hajtogatott tulipán:

A kislány neve: Pandémia? – Így (ne) válassz különleges nevet a gyerekednek

WMN Life – 2021. március 10. – DD

Kovács Pokémonkát várja az anyukája? Minden évben több tucat névvel bővül a magyar utónévlista, és olykor az engedélyezett neveknél már csak az elutasított ötletek cifrábbak. Például az, hogy tavaly valaki Pandémiának szerette volna elnevezni a lányát. Ha tudni szeretnéd, hogyan reagál az ilyen kérelmekre az utónévbizottság, milyen neveket utasít el, és mit engedélyez a testület, és hogy lesz-e még divatos név az Erzsébet és a Mária, olvasd el Dián Dóri írását, aki dr. Raátz Judittal, az utónévbizottság tagjával beszélgetett.

Mennyit tudsz az ezerarcú C-vitaminról? – WMN-kvíz

WMN Play – 2021. március 9. – DD

Mindannyian tudjuk a C-vitaminról, hogy Szent-Györgyi Albert fedezte fel, amiért Nobel-díjat kapott, és hogy segíthet a nátha elkerülésében. De ezen kívül mennyire vagy képben e rendkívül hasznos vitaminnal kapcsolatban? Töltsd ki a kvízünket, és kiderül!

„Lánykori” nevén Babilon: kitalálod a világvárosok régi neveit? – WMN-kvíz

WMN Play – 2021. március 5. – DD

Hova utazom – a jelenlegi helyzetben persze csak képzeletben –, ha azt mondom, a hajdani Lutetiában leszek egy hétig? És ha a valamikori Konstaninápoly az úticélom? Mennyire ismered a mai világvárosok régi neveit? Kattints, töltsd ki a kvízünket, és kiderül!

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség