Milanovich Domi cikkei

Összesen: 41 db cikk

Kötni igazából nagyon punk dolog – És még az emberi jogokért is tehetsz vele

WMN Life – 2021. december 10. – MD

Angol szó is van rá, craftivism. Így hívják, amikor társadalmi változásokért kötsz, hímzel, varrsz. Olyan csaták ezek, amelyeket az egyenlőségért vívnak, rózsaszín tankokkal, fonalbombázással és rengeteg humorral. Most idehaza is be lehet szállni egy jó ügybe.

A 150 éve született „drag king”, akiért Jászai Mari is rajongott – Ismerd meg a felejthetetlen Littmann Pepit

Kult – 2021. december 9. – MD

Pepi mélyen vallásos zsidó asszony volt, de amikor felgördült a függöny, pajeszos haszidként vagy nőcsábász dandyként mulattatta közönségét a legfelkapottabb szórakozóhelyeken. Tehetsége és bátorsága, amelyekkel a nemi szerepeket kritizálta, a mai napig erőt ad.

Kitárulkozni az előtt, akit sosem látsz többet – Új kutatás arról, hogyan (nem) szúrjuk el a beszélgetéseinket

WMN Life – 2021. december 6. – MD

Idegenekkel néha őszintébbek vagyunk, mint a barátainkkal, hozzátartozóinkkal. Miért van ez így? És miért gondoljuk, hogy mások nem kíváncsiak ránk? Pszichológus szerzőnk, Milanovich Domi járt utána ezeknek az elképesztően izgalmas kérdéseknek:

Szél Dávid: Egy gyerek tálcán kínálja, hogy beszélgess vele – Így közelíts a nehéz témákhoz

WMN Ügy – 2021. december 4. – MD

Klímakatasztrófa, online pornó, társadalmi egyenlőtlenségek. Mikor, mit és mennyit mondjunk róla a gyereknek? Belőle kéne kiindulni, de ehhez jó lenne tudni az életkori sajátosságait. Ebben segít Szél Dávid hiánypótló könyve, A tabuk és dilemmák a gyereknevelésben. Interjú.

Mások előtt sírni nem gyengeség – Ha többet beszélgetnénk az érzéseinkről, nem robbannának ekkorát

WMN Life – 2021. december 2. – MD

Először a konfliktus miatt sírsz, aztán meg a szégyentől, hogy mások előtt elsírtad magad. Ismerős? Pedig a munkahelyünkön sem gépek, hanem emberek vagyunk. Igenis időt kéne szánni arra, ki hogy van.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség