Milanovich Domi cikkei

Összesen: 6 db cikk

Megőrülök tőled! – Minden harmadik ember fokozottan érzékeny lehet zajokra, mozdulatokra

WMN Life – 2021. október 21. – MD

Egyesek számára a szürcsölő, szipogó, izgő-mozgó emberek nemcsak idegesítőek, hanem valódi kínszenvedést okoznak. Miért? Bemutatunk két új pszichológiai fogalmat, a mizofóniát és a mizokinéziát.

„A tóban talált test nem Jessicáé” – Ezt kell tennünk, hogy minden áldozatnak neve, története, igazsága legyen

WMN Ügy – 2021. október 19. – MD

Nemrég írtunk az „eltűnt fehér nő” szindrómáról: arról, hogy a médiában nagyobb arányban jelennek meg a világos bőrű, középosztálybeli, hagyományosan szép áldozatok. Hogyan lehet tágítani a társadalmi empátia határait, hogy másokat is nagy erőkkel keressenek? Javaslatokat foglaltunk össze.

A női szépség lehet(ne) szőrös – Interjú A bundátlan Vénusz szerzőjével, K. Horváth Zsolttal

Kult – 2021. október 15. – MD

Iszonyú sok pénzt és időt áldozunk a szőrtelenítésre. Igaz, mondhatunk nemet is az elvárásokra, ha tudunk. De miért is nem vagyunk képesek rá (olykor)? Erről is kérdezte a társadalomtörténészt Milanovich Domi:

„Nőnek lenni ketrec, de legalább az enyém” – Interjú Vay Blanka transz aktivistával önéletrajzi könyve kapcsán

Kult – 2021. október 12. – MD

Négy éve él látható módon nőként egy olyan világban, ahol a puszta létezése is provokáció a fennálló hatalom szemében. Milanovich Domi kérdezte a szerzőt szabadságharcairól, újjászületéseiről és a szeretet megosztásáról.

„Ilyen képregényeket rajzolt volna Virginia Woolf is” – Alison Bechdel, akit minden irodalomszerető embernek olvasni kellene

Kult – 2021. október 9. – MD

A Bechdel-teszt névadója egy olyan korszakban mutatta be a városi leszbikusok mindennapjait, amikor még nem volt L-Word vagy The Ellen Show. Az igazi áttörést a Fun Home jelentette számára, amelyben édesapja öngyilkosságát dolgozta fel. Mivel bűvölnek el minket a képregényei? Milanovich Domi írása.

< 1 2 >

WMN közösség