Kis Zsuzsa cikkei

Összesen: 25 db cikk

Az édes álmok a dal után valósággá váltak

Kult – 2022. december 25. – KZs

„Azért döntöttem a férfiruhák viselése mellett, mert újra akartam definiálni a nők szerepét a színpadon, akikre gyakran csak szép szobanövényként tekintettek. Be akartam bizonyítani, hogy ha leveszem az ingemet, olyan erős tudok maradni, mint egy férfi, aki kemény munka közben leveszi a sajátját. Ez egyfajta hatalmat adott nekem, sérülékenységet és erőt egyszerre” – mondta Annie Lennox, aki mindig szívesen játszott a külsejével.

Izland, a szélsőséges ellentétek szigete

Kult – 2022. november 20. – KZs

Ha vakációzáson gondolkodik az ember, célállomásként talán nem Izland jut elsőre eszébe. Kis Zsuzsa szerint azonban ez óriási hiba (a magas árakat belekalkulálva is.) A különleges északi szigeten dübörög a kultúra, mindenki olvas, valóban megvalósult az egyenjogúság és az élni és élni hagyni elve. De miért van az, hogy ha egy ló elhagyja a szigetet, soha többé nem térhet vissza?

René Goscinny, az Asterix és A kis Nicolas alkotója, aki feltette a képregényírást az elismert szakmák közé

Kult – 2022. november 5. – KZs

Talán nem is tudod, hogy Astreix, Lucky Luke és A kis Nicolas figurái mögött milyen érdekes mítoszteremtő férfi áll, a maga különleges életével!

A hivatás, amely bármelyik küldetésen véget érhet – Női haditudósítók és fotográfusok a fronton

WMN Life – 2022. október 26. – KZs

Ki volt a világtörténelem első női hadifotósa, aki munkája közben veszítette életét? Ki volt az, aki Hitler kádjában fürdött? Egyáltalán, milyenek azok a nők, akik kockára teszik az életüket azért, hogy felnyissák a világ szemét azokról a borzalmakról, amik embertársainkkal történnek a háborús övezetekben? Róluk írt most franciaországi szerzőnk, Kis Zsuzsa.

Nemcsak a környezetvédelem, de a szabad szex mellett is kiáll A nagy kékség egykori sztárja, Jean-Marc Barr

Kult – 2022. szeptember 27. – KZs

Születésnapi portré, azaz nyolc izgalmas érdekesség a ma 62 éves Jean-Marc Barr-ról, aki A nagy kékséggel rabolta el a szívünket:

< 1 2 3 4 >