Kis Zsuzsa cikkei

Összesen: 19 db cikk

„Úgy tervezte, százéves korában vonul nyugdíjba” – 99 évig élt a fantasztikus galériás, Denise René

Kult – 2022. június 25. – KZs

Mostanában kezdenek csak előtérbe kerülni azok a nők, akik a XX. század képzőművészetében meghatározó szerepet játszottak, de a hagyományos nemi szerepleosztás miatt nem kaphatták meg a férfiakkal egyenlő elismerést. Pedig Denise René is megannyi férfi alkotót – és köztük sok magyart – segített sikerhez!

„A film volt a legfontosabb számára, mindent ennek rendelt alá” – Emlékezés Agnès Vardára, az újhullám anyjára

Kult – 2022. május 30. – KZs

„Nagyon sokszor inspirált, tudják? Mert magasról tett mindenre – nincsenek szabályok! Ez a kulcs a munkájához” – mesélte róla Martin Scorsese. Ismerjétek meg (ha eddig nem ismertétek volna) Agnès Vardát, akiből tényleg csak egy volt!

Madonnát is inspirálta a festő, Tamara de Lempicka, aki viharos élete után egy vulkán kráterében talált végső nyugalomra

Kult – 2022. május 16. – KZs

Franciaországban élő szerzőnk, Kis Zsuzsa, egy párizsi kiállítás, az Úttörőnők, illetve a születésének 124. évfordulója alkalmából mutatja be nektek a festő Tamara de Lempickát, akinek fordulatos életútja, szenvedélyes szabadságvágya és csodálatos art déco képei sokakat inspirálnak.

Vicces és legyőzhetetlen: Asterix atyja, Alberto Uderzo 95 éves lenne

Kult – 2022. április 25. – KZs

Asterix, Obelix és a társak meghódították az egész világot. Kis Zsuzsa, Franciaországban élő szerzőnk nem csak Alberto Uderzo életéről mesél nektek, de annak is utánajárt, miért rajonganak értük ma is kicsik és nagyok.

JR – A művész, aki láthatóvá tette a láthatatlanokat és egyenlőségjelet tett az ellenségek közé

Kult – 2022. február 22. – KZs

Fotós, filmrendező, koreográfus, városi művészeti aktivista, aki számára az alkotás kedvenc szakasza éppen az, amikor szétfoszlik a mű, és akinek a művészi tevékenysége gyakran a legális és törvénytelen határán billeg. JR-ról Kis Zsuzsa mesél nektek.

< 1 2 3 4 >

WMN közösség