H. Fekete Bernadett cikkei

Összesen: 63 db cikk

Kártyanaptár, esküvői fotó, koncertjegy, levélpapír, távirat: féltve őrzött papíremlékeink a múltból

WMN Life – 2022. október 25. – HFB

Őriz még valaki osztálytársnak, barátnak-barátnőnek küldött apró, füzetből kitépett cetlit? Múzeumi belépőt? Vonatjegyet, ami a nyaralásra, koncertjegyet, ami egy randira emlékeztet… Mennyi papír és mennyi emlék, jelentés!

Dildóval a háború ellen, avagy önkielégítés régen és most, dicsőítve és elítélve

WMN SZEX – 2022. október 23. – HFB

Javasolták háború és „hisztéria” ellen, máskor meg tiltották, és még penitenciát is róttak ki arra, aki maszturbálni merészelt. Pedig az ehhez használatos eszközök már az őskor óta az életünk részei, hiába is szerettek volna a kutatók erről „diszkréten” mást állítani…

Az epilepsziába bele is lehet halni – Erre figyelmeztetnek szakemberek a világnapon

WMN Egszsg – 2022. október 23. – HFB

Ezer epilepsziás betegből évente egy veszti el az életét a roham során úgy, hogy halálát nem baleset okozza. Fontos, hogy beszéljünk a hirtelen epilepsziás halálról, a SUDEP-ről, mert az információ életet menthet.

Börtönbe csukták, kényszeretették Amerikában a születésszabályozás úttörőjét – Margaret Sanger elszánt harca a nőkért és az egészséges babákért

WMN Ügy – 2022. október 16. – HFB

Több mint száz évvel ezelőtt, 1916 októberében nyitották meg Amerikában az első születésszabályozási klinikát, hogy aztán alig kilenc nap elteltével gyorsan le is tartóztassák az alapítóját.

Sosem volt férje, de papíron nyolcszor házasodott, hogy segítse a menekülőket – Karig Sára példamutató életéről

WMN Life – 2022. szeptember 29. – HFB

Karig Sáráról nincs iskola, de még egyetlen utca sem elnevezve. Pedig a holokauszt alatt életeket mentett, majd hat évig szenvedett egy szibériai munkatáborban, miután lebuktatta az 1947-es kékcédulás választási csalást. Igazi polihisztor volt, az élete pedig erkölcsi iránytű.

< 1 2 3 4 5 6 7 >