Müller Péter szeretetkönyve óta végre törvényes szintre emelkedett, hogy az ajándékozás az egyik – ha nem a legfontosabb – szeretetnyelv. Karácsonykor nem elég ám csak annyit mondani, hogy lenolaj , főleg azoknak, akiknek az ajándékozás a szeretetnyelvük, és akik olyan kedvességre vágynak, ami megszólítja őket. A következő listát ajánlom mindazoknak, akiknek nem volt idejük évközben lesni a másik kívánságait, elszólt félmondatait és sóhajait: Kellazacipőmostazonnal!" Illetve kreatívan szeretnék elmondani szeretteinek mindazt, amire évközben rendszerint nem jut idő.

Íme, a designtárgyak bakancslistája, amivel szavak helyett mondhatod el szeretteidnek az érzéseidet. 

Könyvjáték a szerelmről  BEF_JEZETL_N

Malinovka márka megálmodója Szolnoki-Szendrődi Judit nem kisebb feladatot vállalt magára, mint hogy a szerelem szóvivője legyen. Félig üres lapokkal, befejezetlen mondatokkal (melyeket Gál Lászlóval együtt írtak), szabadon alakítható grafikákkal segíti az olvasókat – vagy inkább játékosokat – hogy megalkossák közös szerelmi történetüket.

A szerelmet már sokan megpróbálták szavakba önteni, de a saját érzéseinknek talán mi vagyunk a legjobb ismerősi. Így tehát nem véletlen, hogy nem egy klasszikus könyv készült, hanem egy játékkönyv, ami táncra hívja a szerelmetes feleket, hogy különböző önismereti feladatokkal kifejezhessék önmagunkat és befejezhessék a BEF_JEZETL_N-t.  

(Fotó: Malinovka)

A cikk a hirdetés után folytatódik!

(Fotó: Malinovka)

Azonnal felismertem Önökben a művész kollégákat"  K:önyv és bolt

Hangzik el az iménti idézet a Rosencrantz és Guilderstern halottban. Ilyen és több más megmosolyogtató szólásokat tűzött a Katona Jószef színház egyedi készítésű jegyzetfüzeteire. A K:önyv és boltban – a Katona József színház ajándékboltjában – egyebek közt a színházban bemutatott darabok, illetve a társulat inspirálta tárgyak találhatók meg. Így a képen látható jegyzetfüzetek is ennek jegyében készültek, a grafikák Orlai Balázs keze munkáját dicsérik.

Az irodalmat olvasok szép" feliratú notesz a Je suis snob kollekciójuk része, amelyben az alkotók azt a témát járták körül, miszerint a kortárs szépirodalmat olvasókat sokszor a sznobizmus vádjával illetik.

Tökéletes ajándék művészetkedvelőknek vagy passzív-agresszív barátoknak, rokonoknak, minden alkalomra. Csirió!

(Fotó: K:önyv és bolt)

100% Pussy Power – Virágéknál

Igazi szív küldi szívnek ajándék Papp Virág kacér alkotásai, amelyekkel hamisítatlan generációs összekacsintást élhettek meg a karácsonyfa alatt a Mama Power táskákkal és színes kitűzőkkel felszerelkezve. Virág alkotásaival ad a világnak egy lökést a laza, görcsösség nélküli önelfogadás irányába. Úgyhogy, ha szavakkal nem megy, mert még mindig tabutéma otthon a nőiség, fejezd ki magad Virág segítségével, és adj egy csomag őszinteséget, nyitottságot és magabiztosságot szeretteidnek. 

(Fotó: facebook.com/virageknal)

(Fotó: facebook.com/virageknal)

(Fotó: facebook.com/virageknal)

(Fotó: facebook.com/virageknal)

Kezi’csókolom  Hitka Viktória porcelánjai

Valamikor 2014 tájékán festette a legelső tányérját, és majd egy éve volt, hogy először ehettünk Budapesten a beszélő tányérokból, amelyek üzenetét csak akkor fedezhettük fel, ha becsülettel megettük a tartalmukat. Hitka Viktória porcelántányérjai visszarepítenek a nagymama vasárnapi ebédjeire, és eszedbe juttatja azokat a szerethető szófordulatokat és örökbecsű mondásokat, amelyek nélkül nem is lenne ebéd az ebéd. Az alkotónak azonban nemcsak a nosztalgikus hangulatkeltés volt a célja, ő maga ezekkel a képzőművészeti alkotásokkal kíván reflektálni arra, amit éppen a közélet napirendi pontjára kerül, legyen szó Simicska-botrányról, nőjogokról, vagy most aktuálisan épp a szíriai szörnyűségekről.

Tányérjaival te is kifejezheted azt, ami rég óta benned van, de nem mered kimondani, és bevallhatod valakinek, hogy ő életed sava borsa. Kezi’csókolom asztalt két főre!

(Fotó: Hitka Viktória)

(Fotó: Hitka Viktória)

(Fotó: Hitka Viktória)

(Fotó: Hitka Viktória)

Szánj időt az életre!  Antihatáridő-napló a Slow Budapesttől

 A Slow Budapest 2012 tájékán a tudatosság és az életigenlés jegyében jött létre. A fogyasztói társadalom, a felgyorsult világ, a tömény információáradatban arra keresik a választ, hogyan lassítsunk a tempón. Olyan módszereket, programokat és művészeti alkotásokat dolgoznak ki, amelyekkel arra buzdítanak mindenkit, hogy változtasson az életmódján.

2017 teljen a lassulás, de nem a lustulás jegyében ezzel a lajháros Antihatáridő-naplóval. Tökéletes üzenet minden olyan rokon számára, aki eszeveszettül elmerül a munkába, és se szép szóval, se erőszakkal nem lehet az irodaasztaltól elráncigálni. 

(Fotó: facebook.com/SlowBudapest)

(Fotó: facebook.com/SlowBudapest)

(Fotó: facebook.com/SlowBudapest)

(Fotó: facebook.com/SlowBudapest)

Senki sem úgy nő fel, mint ahogy elképzelte  Bátor Tábor

A Bátor Tábor küldetése, hogy segítséget nyújtson a krónikus betegségben szenvedő gyermekeknek és családjaiknak. A fájdalmas kórházi kezelés mellé egy olyan eszközt adnak az élményterápiás programok során, amellyel segíti a gyermekeket és szüleiket a betegséggel szembeni küzdelemben. Ahhoz, hogy szembenézzünk egy súlyos betegséggel orvosokon, és állhatatosságon kívül egy jó nagy adag bátorság is kell. Ez inspirált tizenöt zenészt és zenekart arra, hogy ők maguk is megmutassák, hogyan küzdötték le félelmeiket.

A Halott Pénz, a Quimby, Rúzsa Magdi és az Irie Maffiából ismert Sena is segített abban, hogy félelmeiket leküzdhessék. Weiler Péter festőművész pedig képekké formálta a zenészek érzéseit. Az alkotásokból pólónyomatok készültek, melynek megvásárlásával a Bátor Tábor munkáját és így krónikus betegségekben szenvedő gyermekek felépülését segítheted. 

(Fotó: Bátor Tábor)

(Fotó: Bátor Tábor)

(Fotó: Bátor Tábor)

(Fotó: Bátor Tábor)

+1 Tipp: 

Ha az a típus vagy, aki tényleg képes az utolsó órákig húzni az ajándék vásárlást és tényleg nincs egy fia ötleted sem, állíts össze szerettedinek a kedvenceiből egy karácsonyi szuperpakkot: kedvenc film, zene, édesség, retró autós rágó, kézműves sör, minden ami belefér. És ezzel a világ békéje is helyre áll. 

Kiemelt kép: Hitka Viktória

Szőcs Lilla