-

Gyertya nélkül mit sem ér

Ha magad készíted a koszorúdat, akkor nyilván először is szükséged lesz négy gyertyára. A tömb- vagy gömbgyertyát gyertyatüskével vagy méretre szabott dróttal, esetleg ragasztóval erősítheted az alapra, de használhatsz mécsest is, ha az jobban megfelel az ízlésednek. A hagyományos, katolikus körben elterjedt koszorú a meggyújtás sorrendjében két lila, egy rózsaszínű és egy lila színű gyertyái egy-egy szimbólumot képviselnek: a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet. E klasszikus színvilág mellett egyre gyakrabban találkozunk négy egyforma színű gyertyával a koszorúkon, adventi tálakon, ráadásul a szivárvány minden színében találhatunk alapanyagot, igazítsd ehhez a további kiegészítőket.

Alapozz!

A gyertyákkal együtt szerezz be egy koszorúalapot is. Ha jólesik, ragaszkodj a hagyományokhoz, de kereshetsz olyat is, ami az otthonod stílusához, illetve a hangulatodhoz a legjobban passzol. Még mindig a kerek koszorú vezeti a népszerűségi listát, anyagát tekintve pedig a fenyő áll az első helyen. De a koszorú alapja lehet moha, szalma vagy rőzse is. Jól használható egy fakorong is, egymáshoz erősített faágakból vagy tobozokból kialakított alap, de tökéletesen megfelel a háztartásban fellelhető tányér, tortaállvány, sütőforma vagy tálca is. Nyugi, abszolút nem előírás a kerek forma! Amennyiben nagyon kreatív hangulatban vagy, használj dekorbetont, és öntsd ki magad a talapzatot!

A cikk a hirdetés után folytatódik!

Fű, fa, virág és glamúros csillám(póni)

Az adventi alapot dekoráld díszítő alapanyagokkal. Különböző terméseket találsz a természetben és a hobbiüzletekben, színük, formájuk annyiféle, mint égen a csillag. Válogass a gömbdíszek, gyöngyök, gombok, rénszarvas, agancs, harang, szánkó, szalagok és díszzsinórok között.

A felerősítéshez használj ragasztópisztolyt, vékony drótot. Ha csillogóvá szeretnéd tenni, hintsd meg csillámporral a teljes alkotást, majd fújd le hajlakkal, ami tartósítja a glamouros részleteket. De akár egy szép tányér vagy tortaalátét is helyettesítheti a koszorút. Helyezz tobozt, mohát, pozsgás növényt a gyertyák köré, és meglátod, hogy milyen széppé teszi egyszerűségével az adventet.

Minimalista verzió

Amennyiben a letisztult formavilágú dísztárgyakat kedveled, illetve kifutottál az időből, arra is van ötletem! Nézz körül otthon, milyen tárgyakból lehetne gyertyatartót varázsolni. Például a fából készült gömbök is tökéletesen alkalmasak erre a célra. Ha a kisebbek mellé fűzöl nagyobbakat is, azok megtartják majd a négy gyertyát. Csak fűzd össze őket, és helyezd az asztalra.

A natúr hangulat kedvelői számára a legegyszerűbb ötlet lehet egy mini fahasáb is, a mécsesnek kialakított furattal. Ehhez szükséged lesz négy eltérő magasságú hasábra, és egy speciális fúrófejre, amivel a mécses helyét kivájod. 

Rendhagyó megoldások

Partyarcoknak és borkedvelőknek pedig aztán tényleg nincs nehéz dolguk. Egész nyugodtan rugaszkodj el a konvencióktól, és készíts „koszorút" üvegekből! Tisztítsd meg, fújj rá egy kis festéket, és ragassz rá számokat! Ennyi az egész.

 

Csáky-Nagy Krisztina

Képek: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT