-

1 Férfi és 1 Nő

A címben minden benne van. Ugye, ti is tapasztaltátok már, hogy olykor mennyivel többet mond egyetlen dal, mint egy egész regény... Huzella Júlia és Ficza István szórakoztató filmdalestje sok-sok ismert dalt fűzött egybe: Meseautó, Szeretni bolondulásig, 2x2 néha 5, Halálos tavasz... Az egyetlen történetté fűzött dalok új értelmet nyertek a két fiatal és tehetséges színész előadásában. A magyar filmslágerek mellett Charles Aznavour és Francis Lai sanzonjai is felcsendülnek. Az előadást július 21-én, csütörtök este láthatjátok.

Ficza István és Huzella Júlia

BOEING, BOEING

A Kecskeméti Katona József Színház vígjátéka

Ez a könnyű nyári estékre való színházi előadás a legtöbbet játszott francia vígjátékok közé tartozik. Marc Camoletti író szerint egy sikeres férfi mögött mindig ott áll egy nő. Vagy kettő. Vagy három... A Párizsban élő sztárépítész Bernardnak például mindegyik a menyasszonya, ráadásul egyik szebb mint a másik... és természetesen nem tudnak egymásról, sőt szinte nem is járnak a földön egyazon időben! Cseke Péter igazán elemében volt, amikor megrendezte ezt a darabot. Biztos, hogy sokat fogtok közben nevetni. Az előadást július 22-én, péntek este láthatjátok.

Märcz Fruzsina és Nagy Viktor

Nők, nők, férfiak

Két igazán menő pasi együtt a színpadon! Kollár-Klemencz Lászlót ugyan a Kistehén frontembereként ismertük meg, de nagyon sokoldalú alkotó, hiszen az írásai is szépirodalmi értékűek, és ez itt most ki is derül! Grecsó Krisztián pedig Grecsó Krisztián, őt aztán tényleg nem kell bemutatni senkinek! (Reméljük...) Most mindketten megmártóznak a másik műfajában: Krisztián dalszerzőként is bemutatkozik. Maradjunk annyiban, hogy egy igazán érzelemdús este elé néztek, ha ezt az előadást választjátok a balatoni kulturális fröcsshöz. Lesz benne szó ihletről, barátságról, szerelmekről és szeretőkről, maradásról és menekülésről. Meg persze a reményről és a lemondásról. Közös dalok, új novellák, régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák. Az előadást július 28-án, csütörtök este láthatjátok.

Grecsó és Kollár-Klemencz

 

csok

Tóth Vera: Gyémánt

vera

Tóth Vera varázslatos hangját nem lehet elfelejteni! Azonnal a szíved közepébe talál. Ezen az intim hangulatú zenés előadói esten a hegedű és a cselló hangja még mélyebbre visz, olyan mélyre, ahol már csak a gyémántok rejtőznek. A Color Quartet és Kalmus Felicián csellóművész segít abban, hogy Vera hangja abban a tartományban szólaljon meg, amit soha nem hallhatsz a nagyobb színpadokon. Az előadást július 29-én, péntek este láthatjátok.

Amerikai bölény

Sötét ügyek, könyörtelen alvilág, Chicago... David Mamet bölcs humorral írta meg ezt a darabot szeretetről és árulásról, barátságról és bizalomról. Szervét Tibor és Csányi Sándor már igazi színpadi bölények, számukra ez jutalomjáték a javából. Mózes András még fiatal, de ha így folytatja, hamarosan ő is közéjük számít majd. Az előadást július 30-án, szombat este láthatjátok Balatonföldváron.

Magyar bölények amerikai módra

Vigyázzatok majd az előadásról hazafelé a sötét éjszakban, nehogy lecsapjon rátok az alvilág! Áááá, csak vicceltünk! Csillagos éjszakákat ígértünk... bízunk benne, hogy a csillagozó is olvassa a cikkünket, és gondoskodik róla, hogy igazunk legyen!

Képek forrása