Jó ez a sokféle vélemény. Jó, hogy mondjuk, és jó, hogy halljuk. Arra is jó például, hogy egyre kevesebb a tabu. Egyre bátrabban kifejezhetjük az öltözködésünkkel az egyéniségünket és bármit viselhetünk, miért is ne?

Tommy Ton, a style.com alkotója bloggerből lett divatfotós. Mára ő az utcai divatfotózás egyik pápája (mert abban a vallásban, amit úgy hívnak, hogy divat, több egyházfő is megfér egymás mellett). A „street style” fotózás, mint fogalom, a divatbemutatók világából nőtte ki magát. Mielőtt a meghívott vendégek megérkeznének és elfoglalnák helyüket, a fotósok megörökítik az efféle stílusesemények rendszeres szereplőit, a megrögzött divatőrülteket, a divatdiktátorokat, stylistokat, ismert bloggereket, sminkeseket, és mindenkit, aki megfordul a kulisszák mögött. Ezek a szakemberek pedig sokszor olyan szetteket viselnek, amelyek még a kifutón látott daraboknál is izgalmasabbak. Ötletes keverékei a luxus és vintage ruháknak, vakmerő és formabontó párosítások, akár kisebb költségvetésből is megvalósítható összeállítások.

A lényeg: az egyéniség örök és vitathatatlanul divatos. Egy olyan képgalériát válogattam össze Tommy Ton utcai divatfotóiból, amelyben visszaköszön ez a bátor, a személyiséget, a véleményt „kiteregető” stílus. Tommy képeinek jellemzője, hogy mindig a kisebb részleteket ragadják meg, egy-egy témára fókuszálnak, és nem a teljes öltözetet mutatják tetőtől talpig, a viselőjével együtt. Itt nem a pénztárcán van a hangsúly, hanem az egyéniségen. Bátran és nyíltan megmutathatod az érzéseidet a divaton keresztül. Legyen az a pillanatnyi hangulatod, a társadalmi vagy politikai nézeteid, a lényeg, hogy írd ki magadra, mutasd meg képekkel a pulcsidon, a táskádon, vagy bármiden. Felejtsd el a hétköznapiságot, a konformitást, a rég berozsdásodott szabályokat! Ne törődj senkivel, csak érezd jól magad a bőrödben! Válogass a second hand üzletek kifogyhatatlan kínálatából, és adj hozzájuk néhány minőségibb, akár befektetésnek is jó kiegészítőt. (Már amennyiben egy Chanel-kistáska kiegészítőnek nevezhető... szerintünk inkább fő attrakció.)

Jó szórakozást és jó inspirálódást! (Katt a képre a lapozható, nagyobb méretű galériáért!)

Ujvári Bea