-

Ez már a negyedik ilyen túra, amelyik hónapról-hónapra más növényt állít a középpontba, ráadásul egész évben folytatódik a rendezvénysorozat. A múlt hónapban például a rózsa volt terítéken (szó szerint is, mert voltak ehető rózsák), most vasárnap pedig a méltán népszerű levendulát ismerheted meg.

A levendulakoszorú azon kívül, hogy elűzi a molyokat, nagyon szépen mutat

 

Annyira gyönyörű ez a környezet! Ugye?

Már egy éve nyitva áll Gödöllőn a Királyi Kastély Pálmaházának jobb szárnyában a Herbárium. A barokk hangulatban felújított Herbáriumban mindent megtudhatsz a különféle fűszernövényekről, gyógyteákról, illóolajokról és natúr szépségápolási termékekről. A hely ráadásul abszolút családbarát. A gyerekek is szívesen szaglásznak, lelkesen nézelődnek, kíváncsian kóstolgatnak. A Herbáriumban koncertek, kiállítások is szoktak lenni. Ezen a gyönyörű helyen minden élmény különlegessé válik.

Babák, mamák, apák. Mindenki jól érzi magát.

A Scent Poetry illatesztétája, Lipovszky Csenge vezetésével mindent megtudhatsz a levenduláról.

levuveg

A tündérillatú levendula izgalmas ízeibe kalauzol el Halmos Monika, az ehető virágok hazai szakértője, a Virágkonyha című műsor szerkesztője. A levendulás keksz és a sós-levendulás borkorcsolyák ízlelgetése közben kiderül, hogy miért népszerű a levendulával fűszerezni, és az is, miként lehet a legfinomabb ízeket és színeket kihozni belőle. Tanácsokat kaphatsz az ehető virágokról, és megtudhatod, mi is az a „levendula-hemina”.

Levendulás finomságok:

✿ Levendulás kecskesajtkrém

✿ Krumplis-levendulás rétes

✿ Levendulás keksz újragondolva

✿ Hűsítő levendulaszörp

Remek vasárnapi programra számíthatsz tehát, és még belépőt sem kell fizetned. Június 19-én, vasárnap délután kettőtől várnak téged egy elvarázsolt kertben!

Képek forrása