-

Jó minőségű anyagokba fektess be!

Mindig adódhatnak akciók és leértékelések, de ne feledd, a minőségnek ára van! Szerencsés vagy, ha egy nagypolgári városi lakásban élsz, eredeti halszálkás padlóval, ha viszont nem, akkor is igyekezz szép tömörfa padlót választani. Előnye, hogy teljes keresztmetszetében tömörfából van, és hosszú életű burkolat, amelyet többször is lehet csiszolni, lakkozni, olajozni, pácolni.

Hasznos és kicsi

Vége a szekrénysorok korszakának, köszöntsük örök hálával a beépített bútorokat, és egyedi szekrényeket, amelyek mindent elnyelnek. Éppen ezért érdemes egy szép komódba beruházni, hiszen meghatározó darabja lehet a lakásnak. Ügyelj a méretre, hogy később is bármilyen kis lakásba beférjen! Tökéletes megoldás a tévé (és más lejátszók) elrejtéséhez egy kisebb ázsiai szekrényke. Vásárolhatsz eredeti Ming-kori darabot, vagy valódi fából készült bútort kézi festéssel, csak a pénztárcád szab határt.

Tűzött bútorok

Igazi reneszánszukat élik a tűzött kárpitozások, mindegy, hogy modern vagy klasszikus vonalú bútorról van szó. Kényelmes, otthonos külsőt kölcsönöz, ha egyszínű len vagy bársony szövetet használunk. Tökéletes helyszín egy közös családi fotózáshoz, így jelenét, majd múltját is megőrizhetjük az utókornak.

Örökölt klasszikusok

Egy szép csillogó csillár is éke lehet a hálószobádnak, konyhádnak vagy akár a fürdőszobádnak. És a hangulatodtól függően vándorolhat évről-évre, szobáról-szobára. A választott fényforrás lehet üveg vagy kristály. A kristály csillogása utolérhetetlen, de nem szabad elfeledkezni a karbantartásáról. Rendszeres tisztításra szorul, ami elég macerás...

„Metró" csempe

Az európai kontinens első metrója Budapesten épült. A kisföldalatti állomásait burkoló barna és fehér csempéket a Zsolnay gyár készítette még a XIX. század végén. De mára az ilyen stílusú csempék bekerültek a konyhákba és a fürdőszobákba is. Egyszerűsége, letisztultsága és kis mérete miatt is szeretem őket olyan nagyon.

Len függöny

A jól megválasztott függöny harmóniát, melegséget varázsol a lakásban. A len évszázadok óta használatban van a textiliparban, könnyen illeszkedik a modern, a rusztikus vagy a klasszikus enteriőrbe.

Tükör

A kelta nőket a tükrükkel együtt temették el, mert a két szó élet és tükör egyazon jelentéssel bírt. A legjobb választás a velencei tükör, melynek fazettával díszített, csiszolt díszei, művészi szakértelemről árulkodnak, és sokkal többet adnak, mint egy egyszerű tükör.

Modern kényelem

A kanapé választásnál a kényelem a legfőbb szempont. Ha a hosszú nap után elfekszel rajta, nyújtson igazi pihenést a testednek, hiszen ott ülsz, heversz, alszol, dolgozol, eszel, élsz rajta. A régi szófákhoz képest az új, modern kanapék ülőmagassága alacsonyabb, mélysége szélesebb lett. Válasszunk könnyen tisztítható, időtálló kárpitot, a geometrikus, letisztult vonalvezetés minden stílusban elfér.

Fehér falak

A legrégebbi falfesték a mész volt. Egyszerű, pompás, ártatlan és tiszta a fehér fal. Homogén és képlékeny is egyben, könnyen manipulálható belső tárgyakkal. A fehér fal tökéletes választás a képekkel, festményekkel vagy könyvekkel teli tér hátteréül.

Konzolasztal

Az egyenes vonalakból álló konzolasztal megjelenése elegáns és feltűnés nélküli. Lehet fémből vagy fából. Bátran díszíthető különféle dekoratív részletekkel. Szép eleme bármilyen enteriőrnek, keretet adhat a műalkotásoknak a falon.

Ujvári Bea

Képek forrása: széplakralphlaurenhomepinterestspencerinterioirsapartmenttherapy