A Las Vegasban évente megrendezett szórakoztató elektronikai show olyan lenyűgöző innovációkat mutat be, amelyek irányt mutatnak arra, hogy merre fog haladni a világ. Az okosotthonokban olyan készülékek lesznek, mint az önhajtogató mosógép, vagy lehet, hogy lesz saját robotinasunk, gyönyörű felbontású tévénk. Az, hogy mit szeretnénk, csak rajtunk múlik, a cégek készen állnak. A show-n a jövőbe látó mérnökökön kívül olyanok is kiállítanak, akik a jelenben gondolkodnak, és a jelenkor piaci réseit igyekeznek kielégíteni. Ezekből választottunk ki most négyet.

1. Életmentő kütyü a cukorbetegeknek a Sirentől

Siren diabetic socks

Amíg sok kiállító a látványos elemekre törekszik, addig a fényt valami egészen egyszerű és hétköznapi találmány viszi el: egy pár zokni. A Siren diabetick socks, vagy röviden „okoszokni” a cukorbetegek közösségét igyekszik kiszolgálni, méghozzá úgy, hogy a zokniban lévő szenzorok adnak állapotfelmérést, visszajelzést a betegnek, olyan apró, a lábon megjelenő sebek, gyulladások kialakulásáról, melyeket ők maguk a hétköznapok során elhanyagolhatnak, mégis később súlyos problémákat okozhatnak, és akár amputáláshoz is vezethetnek.

2. Z generációs vloggerek, szevasztok! Itt a DJI Osmo Mobile 2

Introducing #DJI's new #OsmoMobile 2, the perfect tool to keep your videos stable and smooth! If you've ever dreamed of filming like a pro, but don't know where to start, this is for you.

20.5k Likes, 631 Comments - DJI (@djiglobal) on Instagram: "Introducing #DJI's new #OsmoMobile 2, the perfect tool to keep your videos stable and smooth! If..."

Ha a kölyök otthon videoblogolásra adná a fejét, esetleg hobbid a videózás, vagy a szakmából adódóan szeretnél jobb, szebb videótartalmakat gyártani, akkor a DJI Osmo Moblie tökéletes erre a célra. Jómagam az első szériás darabot használom, így bizton állíthatom, hogy nagyon jó kis szett. A látszat ellenére az Osmo Mobile nem szelfibot, hanem egy „okoskamera-állvány”. Rákapcsolódik a telefonodra, és saját alkalmazásában szerkesztheted a videókat. Lerakhatod például egy pontra az állványt , kijelölöd a képernyőn magad, és nagyon finom, lassú mozgással lekövet téged. A kézben tartható kameraállvány tőkesúlya finoman egyensúlyozza a rázkódásokat, amivel kisebb túlzásokkal kijelenthetjük, hogy egészen profi, filmbe illő jeleneteket forgathatsz. Pláne, ha olyan okostelefonod van, amiben már 4K felvételeket készíthetsz.

3. L16 – Ez az a fényképezőgép, amit kerestek

Az L16 Light névre keresztelt kamerába mintegy 16 objektív került, amivel a mai fotócentrikus társadalmunkban elég jó helyen indulnak a „kinek a legnagyobb…” versenyben. Egy gombnyomással, 16 egyszerre készült képből (különböző fókusztávolságból) jön létre az 52 megapixeles kép. Persze csak akkor, ha valaki szeretne kamerába fektetni, mert a szimpla felhasználó, ugye, a baromi jó okostelefonjával is megelégszik. A fotózás imádata nem lanyhul, és ezt az imádatot egyre többen kívánják kiszolgálni, például olyan kompakt kis darabbal, mint amilyen az L16. 

4. Anyaság 2.0 – Willow-mellszívópumpa

Just wow #willowbreastpump hands free pumping, collects in this bag, which is easy to empty! love or hate???? #breastpump #breastfeed #milk #babymilk #breastfeeding #instamum #mummy #projectbaby #baby #newborn #pumpanywhere #newmum #innovation

46 Likes, 5 Comments - Project Baby magazine (@project_baby_mag) on Instagram: "Just wow #willowbreastpump hands free pumping, collects in this bag, which is easy to empty! love..."

Minden nő megtisztelve érezheti magát a férfiak által dominált tech-szakmában, hogy végre rájuk is gondoltak. A mellszívás folyamatát kívánja egyszerűbbé tenni a következő eszköz. Az alkotók elmondása szerint, észrevétlenül illeszkedik a melltartóba, diszkréten és halkan végzi el a feladatot. A régi „klasszikus” mellszívópumpával ellentétben nem kell hozzá műanyag cumisüveg, sem műanyag cső. A mellre ráhelyezve közvetlenül érkezik az anyatej a beépített tárolóba, amit utána diszkréten kivehetsz onnan. Hát, az biztos, hogy további kérdéseket fel ez az innováció, kíváncsian várjuk a piacra kerülését.

Olvasd el a 2017-es kedvencünket a kiállításról, amiben egy olyan készüléket mutatunk be, ami az autisztikus spektrumzavarral küzdő családok életét szeretné megkönnyíteni. 

Szőcs Lilla