-

Mielőtt vendégek érkeznek, (általában) pánikszerűen beleállunk a rendrakásba. Aztán néhány nap elteltével újra hömpölyög ki a sok apró tárgy, mint a Popocatépetl csúcsáról a láva:

a játékhalmaz a gyerekszobából indul és meg sem áll a nappali közepéig. Úgyhogy nem hívunk vendégeket. Próbálom megfejteni, mások hogyan csinálják.

Miként érik el azt, hogy folyamatosan rend van náluk? Egy fotó nem elég meggyőző, ki tudja, milyen látvány tárulna elém a szoba másik sarkáról. Nekem körpanorámára van szükségem, hogy megbizonyosodjam, más is emberből van, nem csak én küzdök az elemekkel.

Bocs a rendetlenségért, a gyerekek készítenek emlékeket

Olyan megoldásokért rajongok, ahol a tárolási ötletek a funkció tökéletessége mellett ízléses környezettel veszik körül a csemetéket. Miközben vágyakozva figyelem a junior korosztálynak szánt dizájn termékeket, fapados, ám vállalható holmikra vadászom.

1. Papírzsák

Az amerikai filmek jutnak eszembe, melyekben a nagyobb bevásárlás után papírzacskóba dobálja a főszereplő a cetlin szereplő tételeket. Sosem értettem, mi a jó a fül nélküli tasakban, a zsák mérete azonban elvarázsolt. A zacskó nemhogy bekerült a lakásba, hanem ott is maradt, a lakók elkezdték tárolásra használni. Idővel ezt felismerve, a bevásárlós példányokhoz képest dupla réteget kapott, ami némi tartósságot feltételez. Mintázható egyénileg, ha sérül, akkor sincs nagy veszteség. A gyerek igényeihez igazodva bármikor cserélhető, menő darab.

papir

A cikk a hirdetés után folytatódik!

2. Komód

Ez a bútordarab hangsúlyos szerepet kap a lakótérben, mert praktikus, kényelmesen pakolhatsz bele, különösen a fiókos megoldás kedvez a benne rejlő holmik elhelyezésében, megtalálásában. A hobbifestők pillanatok alatt a gyerek egyéniségére szabhatják. Rafinált mintázással, izgalmas színválasztással hatásos darabja lesz a szobának, főleg, ha játéktárolónak nevezed ki. Elrejt több halom kincset, könnyen rend hangulatba kerülhetsz a segítségével.

komod

3. Bőrönd

Bolhapiacon vagy családi rejtett kincsek között éppúgy fellelhető, mint az utángyártott mai kivitelezéssel. Egymásra is helyezheted őket vagy betuszkolhatod az ágy alá. Kéznél van, könnyen nyitható, remek megoldás a rengeteg apró játék elhelyezésére, egy újabb esély a hatékony pakolásra.

borond

4. Rekesz

Éppen hódító körúton vesz részt a fa rekesz, egyaránt kedvelt a régi kopottas és az átfestett. Jól hasznosítható a padlóra helyezve, tehetsz rá kereket, és ha úgy tartja kedved, polcos elemet is varázsolhatsz belőle.

rekesz

5. Láda

A láda is egy olyan lakberendezési tárgy, amelyre rákeresve izzik a virtuális tér bármely online piactéren. Jól öltözteti a gyerekszobát, lazán megfér a dizájnos darabok mellett is. Nincs lurkó, aki ellen tudna állni az élménynek, hogy a játékok kiborítása után magát is elrejtse a fedeles tárolóban.

lada-2

Hogy mi a közös a fentiekben? Elnyelik a játékokat, nem nehéz hozzáférni, segítségükkel könnyebb lesz a rendtartás, takarítás. Mindez pedig a gyermek számára elérhető méretben. A vizuális kultúra nevelésének kezdeti lépései a műanyagkultusszal szemben.

És még egy tipp: érdemes lebeszélni az összes felmenőt, valamint a barátokat is, hogy teljesen felesleges játékhalmazzal állítsanak be, ha vendégségbe jönnek.

 Csáky-Nagy Krisztina

 Képek via: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT