-

1. Virágozzék minden virág!

A tavaszi virágok felfrissítik életterünket. Üde illatuk, színpompájuk a tél végén olyan, mint sivatagi vándornak az oázis. A tervező és előrelátó kertgondozók még időben, ősszel elültették a megfelelő helyre a hagymákat, és türelmesen várják az enyhülő időjárás ajándékaként kibúvó hajtásokat, virágbimbókat. Szerencsére a kedvelt hagymás virágok, mint például a nárcisz, a jácint, a tulipán vagy a krókusz különböző fajtái kaspós és vágott változatban könnyen hozzáférhetők a szaküzletekben is, így azok sem maradnak le az élményről, akik nem kertészkedtek korábban. Az illatos virágok külön-külön, vagy csoportosítva egyaránt hangulatossá varázsolják a lakást, az erkély és terasz szegleteit.

2. Öltöztesd a lakást is új ruhába!

A tavaszi megújulás jegyében változtass a lakás textíliáinak mennyiségén, színvilágán is! A vastag takarók, nehéz szövésű huzatok, süppedős szőnyegek most nyugodtan háttérbe szorulhatnak, ha teheted, az ősz beköszöntéig használj helyettük könnyebb, tarkább helyettesítőket. Néhány tavaszi motívummal dekorált díszpárnahuzat, könnyű pléd csodákat tesz ugyanazzal a kanapéval.

3

3. Színeket és virágokat az asztalra!

Ne feledkezz meg a terítésről sem! Tomboljanak a színek, minták, keverd bátran a modern és a klasszikus elemeket, színes szalvétákat. Legyen minél több élő virág, növény a lakásban, az asztalra helyezett friss zöldségek pedig már önmagukban is szebbé teszik a terítést. A letisztult stílus kedvelői is találnak maguknak sallangmentes, tavaszi asztaldíszeket.

4

4. Fészekrakás – ON!

Tavasz beköszöntével sokkal szívesebben állok neki a lakás csinosítgatásának is, ilyenkor előszeretettel aggatok képeket, fotókat, montázst, DIY alkotást a falra, egyesével vagy megkomponált csoportban. A színes egyveleg könnyed hangulatot sugároz, a dekortapaszokat úgy is feltehetem a falra, hogy közben nem rongálódik, a képkereteket pedig bármikor ki tudom cserélni.

5. Színeket és virágokat a falakra is!

A vidám színeket becsempészheted különböző függő dekorációkkal is. Virágtartó makramé, pasztell pompom, vegyes mintájú papír vagy textil girland, rojtfüzér, alkalmi tavaszi dekorációként szolgál, akár saját kézműves és kreatív alkotásként is gyönyörködhetsz bennük.

7

Csáky-Nagy Krisztina

Képek: ITTITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT