-

El sem tudom képzelni, milyen lehet egy jól felépített, meghökkentő megoldásokkal tűzdelt iroda falai közé lépni. Majd ott lehúzni a tizenvalahány órát, miközben pazarul érezném magam! Hogy az lehet a benyomásom: valójában ez az én igazi otthonom, ahol nyugodtan fetrenghetek a kanapén... esetleg egy babzsákon is, akárcsak a saját fészkemben.

Google Budapest

Csodálattal bámulhatom a kortárs képzőművészet és a klasszikus design meghatározó darabjait, melyek eklektikus találkozásával lehetek még nyitottabb a világra és a munkára. Kedvemre pingpongozhatok két megbeszélés között a felettesemmel, és ha nyugira vágyom, akkor bevonulhatok a csendszobába füstölőt szagolgatni, vagy kiülhetek az épület elé a gyepre a laptoppal. Vagy akár fülhallgatóval is tombolhatok a Metallica egyik albumára az aktív helyiségben.

Profession

Egy ilyen kreatív munkahelyen aztán minden biztosított, hogy azzá legyek, amivé lenni akarok: hasznos tagja a munkahelyemnek. Ahol maximálisan adottak a körülmények, hogy jól érezzem magam, és még csak véletlenül se jusson eszembe beteget jelenteni, így távol maradni e paradicsomi állapottól. Ahol a nyitott iroda előnyeként vígan növelhetem a kapcsolati tőkémet, fejleszthetem a szakmai tudásomat, hiszen karnyújtásnyira van a megoldás: a megfelelő információ. Fel is lövöm az égbe, bocs a felhőbe, és a gyorsan megszerezhető szakmai szavak, meg a színes-szagos PPT-k elemi erővel járulnak hozzá, hogy a cégem, a hatékony munkám által az ágazat dobogóján zárja az idei évet (is).

Magnet Bank

Oké, bevallom, csak az irigység beszél belőlem. Szívesen töltekeznék a befásult munkafolyamatok között ezekben a látványos terekben. Elismeréssel tekintek a megvalósult tervekre, egyedi kialakításokra. Azokra a meghökkentő térszervezési és színpárosítási szösszenetekre, az eltérő burkolatok és struktúrák mértéket szem előtt hagyó alkalmazására, melyektől sablonmentes és fantáziadús lesz az iroda.

Fitout

Félre a társadalmi elvárásokkal, az egyenirodákkal!

Lássuk be, az ízlés szubjektív, a jó ízlés meg kifejezetten ritka.

Magasztalhatnám a fotótapétát annak, aki beéri egy lefestett fűrészporossal. Szerencsére felnőtt  közben néhány generáció, jártunk már külföldön, láttunk már tengernyi inspirációt, és az okostelefonon a képekben is ott van a világ. S bár a tervezéshez éppúgy mindenki ért, mint sok minden máshoz, jó lenne elhitetni, hogy egy teret összehangolni és berendezni nemcsak érzék és ösztön kérdése, hanem egy valódi szakma.

Prezi

Jól érzékelhető az elmozdulás az igényesség felé, ennek pedig örüljön mindenki  – akár ott dolgozik e kreatív paradicsomban, akár csak fényképen szembesül a fenomén lakberendezés és belsőépítészet irodásított helyiségeivel. Ugye, senki sem gondolja, hogy a különleges munkahelyi belső kizárólag a kreatív területen dolgozók privilégiuma? Ugyanis a korábban, időnként valamely reklámügynökség hiperszuper tárgyalószobáiról és irodáiról felreppenő hírek mellett is jócskán ráakadhatunk igazi kincsekre.

Az informatikai vállalkozások, a tanácsadó és állásközvetítő cégek, a szolgáltatóipar nagyjai, és a reményteljes start up-ok mind-mind időt, energiát, és több zsák pénzt fordítanak arra, hogy a munkaadók és a munkavállalók egyaránt jól érezzék magukat, legalábbis ami a vizuális élményeket illeti.

Google Israel

Nos, ezek a gondolatok cikáztak bennem... majd bementem a munkahelyemre, azaz a nappaliba (teregetés után), leültem a kanapéra a laptoppal, és azon tanakodtam, vajon élvezhető-e a home office.

Van itt szép lakberendezés... meg dizájn. Vizuális élmény is akad, gyorsan változó kisrumli-nagyrumli színesítéssel, a mozgást biztosítja a szőnyegen felejtett legódarabokra lépés, és az azt követő magasugrás, valamint ritmusos zajban sincs hiány, főleg, ha itthon tartózkodik a pereputty, vagy épp a flex zenél az utcában.

Otthon, édes otthon

Csáky-Nagy Krisztina

Képek: Graphasel, Profession, Magnetbank, Irodablog, Welovebudapest, Realista