-

Óóó, hát áldott állapotba kerültél! – rebegték annak idején meghatottan nőrokonaim, amikor már nyilvánvaló volt, hogy a hasfalam nem az előző esti gyrostól türemkedik kifelé olyan buzgón, hanem azért, mert gyereket várok. Azonban hamarosan kiderült számomra, hogy ez a bizonyos áldott állapot tartogat néhány meglepetést, amiről nekem senki sem szólt előre.

Pedig elhiheted, én sem szeplőtlen fogantatás eredménye vagyok, és a környezetemben már mással is megesett, hogy megesett. Akkor hogy van az, hogy soha senki egy büdös szóval nem említette a várandóssággal járó mellékhatásokat?

Miért nem tudtam semmit a korinthoszi oszlopokká vizesedő lábakról, vagy a Samantha Foxot megszégyenítő méretekre duzzadó keblekről, melyek nem átallanak már a szülés előtt is szivárogni?! És akkor a torkomban dobogó gyomorsavról, vagy a notórius feledékenységről még nem is beszéltem! (Tényleg, mit keres a kolbász a retikülömben és az esernyő a hűtőben?!)

Line Severinsen norvég blogger és illusztrátor is hasonlóképpen érezhetett, amikor az első gyerekét várta 2012-ben.

– Egyfajta személyes naplóként kezdtem el rajzolni a képeket, amikor a lányomat vártam – írta a WMN magazinnak e-mailben. – Az első trimeszterem elején folyamatos rosszullét környékezett, és nagyon fáradt voltam. A rajzolás volt az, ami végül segített átlendülni ezeken a problémákon. Aztán amikor elkezdtem megosztani a rajzokat a neten, temérdek visszajelzést kaptam más nőktől, hogy mennyire szeretik őket, mert abszolút át tudták érezni a bennük megjelenő szituációkat.

Tény és való, a terhesség és a gyerekvállalás legalább annyira gyönyörű, mint amilyen borzasztó tud lenni néha. Ám, ha képesek vagyunk Line-hez hasonlóan, vagy épp az ő szemüvegén keresztül meglátni a dolgok komikus oldalát, akkor máris jobban érezzük magunkat egy fokkal.

Hiszen tényleg nagyon vicces, amikor...

1.) ... nem látod a fától az erdőt.

blog

2.) „Megböktem a babát!" – ez van akkor, amikor az anatómiailag alulképzett apukával próbálnál házaséletet élni.

terhesszex

3.) Valószínűleg ezzel Murphy is egyetértene: minél nagyobb a közönséged, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy elfolyik a magzatvized.

magzatviz

4.) Mikorra is vagy kiírva?" – ez az a kérdés, amit nem szívesen hallasz... két héttel a szülés UTÁN.

blog

5.) Kilenc hónap terhesség (plusz mondjuk laza 12 hónap szoptatás) után nagyon, de NAGYON lehet vágyakozni egy korty ital után.

alkohol-terhes

Mivel Line csupán öt kép megjelentetését engedélyezte, ha kíváncsi vagy a többire, azt ajánljuk, kattints át az ő honlapjára, Facebook-oldalára vagy Instagramjára. Nagyon ajánljuk!

Fiala Borcsa

Képek: Kosogkaos