-

A nagy elhatározás után Ed eleinte havonta kétszer ment el a klinikára, ahol a klasszikus módon, kis műanyag pohárban adta le a „termést.” Majd forradalmi ötlete támadt: ezt a hideg és személytelen „gyerekgyárat” (amiből egyébként már addig is legalább 30 gyerek született), lecseréli egy sokkal természetesebbre.  Onnantól kezdve Ed profilt váltott: azóta spermáit a maga természetes valójában „bocsájtja” a megtermékenyülni vágyó nők rendelkezésére.

Saját elmondása szerint az egész egy olyan házaspárral kezdődött, ahol a férj maga kérte meg Edet, hogy feküdjön le a feleségével. A nő ugyanis irtózott a mesterséges beavatkozásoktól és az orvosi procedúráktól, viszont a klasszikus módon sajnos nem lehetett a párnak gyereke. Ed csupán egyetlen pillanatig hezitált, majd beleegyezett.

Azóta pedig eltelt több mint egy évtized, és Ed spermáinak hála 106 gyerek született. Kétharmaduk természetes úton fogant (azaz Ed lefeküdt az anyával), harmaduk pedig mesterséges megtermékenyítéssel.

Az egyébként teljesen hétköznapi életet élő férfiről, aki biciklivel jár dolgozni, és az anyja főz rá, nem sokan tudják, hogy mivel foglalkozik munkaidőn kívül – merthogy a férfinak van „rendes” állása is.

Ednek egy átlagos héten hat partnere van, és nagyjából tizennégy orgazmusa. Eközben pedig mintegy négymilliárd spermát bocsát ki. Általában odafigyel rá, hogy kellő spermiumot „tartalékoljon”, azaz ne túl gyorsan következzenek a kliensek egymás után, azonban volt eset, amikor fél órán belül két különböző nővel közösült (egyébként mindkét akcióból született is gyermek). Az ilyen extra alkalmakat leszámítva Ed, maximum három nőt vállal egy nap – bár természetesen mindig ő alkalmazkodik a nők termékenységi ciklusához, ovulációjához.

Pár éve, amikor a Der Spiegel írt Edről, megkérdeztek néhány anyát is, akinek tőle született gyereke, és ők így jellemezték a férfit: Eddel annyira könnyű az egész. Szinte észrevehetetlen.

Nagyon jó, amit felvállalt. Bár nem gondolom, hogy meg kell magát erőltetnie. Végtére is ő egy férfi. Azt hiszem, az esetek felében arról szól a dolog, hogy tényleg segíteni akar egy családnak, hogy végre gyerekük szülessen. A másik felében meg egyszerűen szexel egy nővel, akit vonzónak talál. Egyébként nem látok ebben semmi problémát. Miért ne lenne az rendben, ha élvezi a szexet? Végtére is ő nem kényszerít senkit semmire.

Ed Houben a GQ magazinban

A cikk a hirdetés után folytatódik!

Saját „praxisáról" a GQ magazin legfrissebb számában olvasható interjújában Ed így beszélt:

– Nem teszek különbséget az engem megkereső nők, párok között. Számomra minden nő tökéletes, persze vannak olyanok, akik tökéletesebbek.

– Hány éves volt a legidősebb nő akivel lefeküdtél?

– 49.

– Mennyi volt a leghosszabb idő, amíg egy nő a te segítségeddel próbált teherbe esni?

– Hat év (és még mindig nem jött össze a baba).

– Az esetek hány százalékában van jelen a férj is?

– Úgy becsülöm, hogy több mint 20 százalékban.

– A kliensek hány százaléka leszbikus pár?

– Negyven.

– Mennyi pénzt keresel ezzel?

– Nekem gyerekem van sok és nem pénzem. Azt gondolom, hogy az életet nem lehet megvásárolni, szóval azoknak a pároknak, akiknek nincs pénzük, ingyen nyújtom a szolgáltatást.

Ednek saját honlapja van, ahol az átláthatóság jegyében minden információt megoszt magáról. Ott van minden a negatív chlamidia és szifilisz teszteredményektől kezdve saját fotói és a megszületett gyerekek fotói is.

Bár Ed több mint 100 gyerek biológiai apja, saját gyermeke nincsen. Elmondása szerint nem keresi az alkalmat, hogy találkozzon azokkal a gyerekekkel, akik tőle fogantak, bár a találkozásoktól sem zárkózik el. Mivel sok esetben nincs szerződés Ed és a gyermekre váró pár között, és semmiféle írásos nyoma nincs a férfi közreműködésének, az egész történet (jogi, és gyermekvédelmi szempontból) meglehetősen zavaros. Ed minden esetben lemond az apai jogairól (bár egy ilyen nyilatkozat egy esetleges bírósági perben nem lenne akadálya annak, hogy például tartásdíj fizetésére kötelezzék).

A klasszikus mondás szerint egy nő két dologért tud bármit megtenni: azért hogy legyen gyereke, és azért hogy ne legyen. Természetesen semmi nem tiltja, hogy két felnőtt ember beleegyezéses szexuális kapcsolatot létesítsen azért, hogy abból gyerek szülessen – mégis,

a gyerek oldalán felmerül a kérdés: mi történik, ha többet akar majd tudni a származásáról, a fogantatásáról, s nem utolsó sorban mi lesz, ha szembesül vele, legalább 105 kistesója van szerte a világban?

Nyilván nem attól a pár perctől válik apává valaki, amíg egy spermiumot útnak indít, hanem azoktól az évektől, melyeket a gyerekkel tölt, mégis kérdés, hogy Ed biológiai gyerekei is azt gondolják-e róla, amit ő saját magáról, hogy ő csak egy „lábjegyzet” más emberek családdá válásában.