Decemberben új kecóba költöztem. Egy olyanba, ahol a konyha sokkal világosabb, mint az ezelőttiben volt. Így több kedvem lett főzni, és otthon elkészíteni a következő napi ebédemet (kivéve, amikor megy a nyígás az irodában, hogy miért nem ebédelünk együüütt?). Még decemberben beszereztem Veréb Rocky Adrienn szuperélelmiszerekről szóló új szakácskönyvét, és az volt a terv, hogy akkor ki is próbálom, de az ünnepi hajtásban szinte otthon se voltam, és nem maradt rá időm.

Az új lakást is csak mostanra laktam (vagyis lakom) be igazán (még mindig nincs kész). De annyira szeretek ott időzni, hogy az újév első munkanapján megejtett home office-nak elmondhatatlanul örültem. Ki sem nyitottam az ajtót, ki sem bújtam a tundrabugyiból és a bő pólóból, csak beburkolóztam a karácsonyra kapott cuki Snoopys takarómba (Novák barátnőm Jézuskája hozta, biztos azt hiszi, hogy a gyereke vagyok. Ja, várj... tényleg azt hiszi.), és elkészítettem ezt a meglehetősen egyszerű, de egészséges ebédet. Persze meg is ettem az egészet azonnal, nem maradt másnapra, úgyhogy aztán újat kellett varázsolnom, de nem nagy ügy. Mert tényleg egyszerű. Még úgy is, hogy az ember előző nap megeszi a receptben felsorolt hozzávalók nagy részét, így kénytelen helyettesítgetni. Íme.

Csirkés Jarfood Hurcibatyu

Hozzávalók:

Az eredeti receptben quinoa, brokkoli és répa is van, de ebből nekem egyik se volt otthon, így helyettesítettem őket.

– 15 deka csirkemellfilé
– két maréknyi ruccola (ezt raktam a brokkoli helyett)
– 1 nagyobb paradicsom
– 1 tojás
– 3 evőkanálnyi basmati rizs (quinoa helyett)
– brokkolicsíra
– só, bors, olívaolaj, ízlés szerinti fűszerek

Elkészítése: a csirkét kockára vágom, fokhagymás, fűszeres joghurtban egy órán keresztül pácolom, majd kevés zsiradékon aranybarnára sütöm. A rizst, a tojást megfőzöm, a paradicsomot apróra kockázom, a ruccolát megmosom és megszárítom. A tojást szintén apróra vágom. 

Ha kész vannak az alapanyagok, akkor elkezdem rétegezni egy előre kimosott befőttesüvegben. Igazából lehet tetszés szerint, de ha a színekre figyelsz, akkor szuperebb a játék, na meg a végeredmény is. Alulra rakom a ruccolát, aztán jön a paradicsom, a rizs, a hús, a főtt tojás, megint pari, megint ruccola, és a tetejét a brokkolicsíra díszíti.

Íme, így fest:

Menő, egészséges és finom. Boldogságot hozzá!

Szentesi

A kiemelt kép a szerző tulajdonában van