Leszögezem, hogy én egy olyan ember vagyok, aki szereti a telet. Januárban születtem (ha ajándékokat akartok küldeni, akkor január 13. a pontos dátum), derékig ért a hó, amikor először látott engem ez a zord világ, és különösen bensőséges viszony fűz ehhez a mások által utált időszakhoz. Máskülönben pedig olyasvalaki vagyok, aki magasról tesz a konvenciókra (meg a konfekciókra), így nem igazán szoktam magam zavartatni a télen színeket ne! kérdéskört illetően.

De a szürkeséget nem csupán az öltözetünkben, hanem a környezetünkben és lelkünkben is meg kell szüntetnünk ahhoz, hogy ez a színterápia hatásos legyen.

Íme, a tippjeim, hogyan színezd át a telet magadon – vagy magad körül:

1. Barkácsolj, vásárolj, ajándékozz!

Készíts saját kezűleg ajándékokat a családodnak! Vagy vásárolj, ha nem vagy annyira ügyes. Adni öröm. (Meg vásárolni is.) Én személy szerint két hete simogatom a beszerzett ajikat, és alig várom már, hogy odaadjam a szeretteimnek.

2. Válassz színes kiegészítőket!

 

színek stílusnapló kiegészítők
A kép a szerző tulajdonában van

színek stílusnapló kiegészítők
A kép a szerző tulajdonában van

Igen, télvíz idején reggelente én is a sötét ruhákra nyúlok rá. Aztán a tükör előtt elszomorodom saját magamtól, észbe kapok, és megyek vissza a gardróbba kitúrni valami színes kiegészítőt. Az én kedvenceim ezek a táskák. A fekete szettedet iszonyú jól feldobják, és még nyáron is ki tudod használni őket. Mondjuk, ezt a szíves darabot simán elviszem magammal fesztiválra, mert pont elég nagy ahhoz, hogy minden szükséges dolog beleférjen. A kicsi piros pedig állati jól mutat a feketén, pláne egy (fekete) lakkcsizmával. És vörös rúzzsal. Ugye...

3. Vigyél színt az otthonodba!

színek stílusnapló kiegészítők
A kép a szerző tulajdonában van

Ha kint már elhervadtak a virágok, és a fák sem zöldellnek, akkor legalább otthon legyen friss és ropogós melegség. Egy nagy, vörös, puha takaró, néhány aranyos, mintás kiegészítő, és már kész is a varázslat. Tényleg nem ördöngösség, elég csak pár darab belőle.

4. Kenj fel egy vörös rúzst, és mosolyogj!

színek stílusnapló kiegészítők
A kép a szerző tulajdonában van

A klasszikus. Én nyilván nem is hiányozhat a listámról. Mondjuk, ha nem szereted a vöröset, nem áll jól ez az árnyalat... vagy simán csak férfi vagy, akkor ne rakd fel. De rúzs nélkül is mosolyogj! Azért jó ez a megoldás, mert ingyen van, és garantáltan megmelengeted vele minden járókelő szívét. És a magadét is.

5. Kezdd a napot egy pompás szertartással!

színek stílusnapló kiegészítők
A kép a szerző tulajdonában van

De úgy is fogalmazhatnék, hogy „pakolj magadba is színeket"! A kanapén elfogyasztott meleg reggeli, egy pohár frissen facsart gyümölcslé és egy bögre kávé után vidámabban mész majd ki a zimankóba. És még az aznapi hírek is elviselhetőbbek lesznek. De legalábbis ebédig talán kibírod...

6. Sál, sapka, kesztyű!

A kézzel kötött holminál nincs, ami jobban melegíti a lelket! Pláne, ha kötni szerető barátnődtől, anyukádtól, nővéredtől érkezik a kézzel készített finom, puha sál/sapka/kesztyű... vagy, ha saját magad kötöd (miközben forralt bort – természetesen vöröset! – kortyolgatsz) Persze kötött holmiból is színeset hordj. Csakis színeset!

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Unsplash/ Aleksandra Sapozhnikova