-

Az ember kamaszkorában mennyit, de mennyit álmodozik arról, milyen lesz végre igazi, rendes felnőttnek lenni! Ilyenkor rendszerint ilyesmik szerepelnek a fantazmagóriákban: „végre hintázhatok a villamos kapaszkodóin... addig maradok fenn, ameddig akarok... soha többé nem fogok spenótot enni... körbeutazom a világot..." Aztán telnek-múlnak az évek, és kiderül: a felnőttség egyáltalán nem olyan, mint ahogy azt ifjonti hevültségedben elképzelted.

Én például elárulhatom (de légyszi, ne mondd el senkinek, mert halál ciki), a múltkor azon kaptam magam, hogy benyitok a fiam szobájába a következő észrevétellel: „Kiscsillagom, valóban szükségszerű ilyen hangosan bömböltetned ezt a muzsikát?!” Hogy aztán abban a szent minutumban ráébredjek, kész, passz, slussz, nincs mese, visszavonhatatlanul felnőtté váltam. Vérgáz felnőtté, ráadásul úgy, hogy időközben valahogy kimaradt a járművön hintázós, és a világutazó szakasz is. Úgyhogy óriási kő gördült le a szívemről, amikor elolvastam ezeket a Tweeteket, amelyekből kiderül: másoknak sem épp fáklyásmenet ez a felnőttkor küszöbén való botladozás...

1. Huszonévesnek lenni olyan, mintha egy videójátékot játszanál, aminek nem olvastad el a leírását, és csak rohangászol fejvesztve anélkül, hogy tudnád, mi hogyan működik. (Bill Saucier)

2. A felnőttkor nyilvánvaló jele: ahelyett, hogy a szüleid szereznének neked időpontot a doktorhoz, megpróbálod totál elkerülni, hogy orvoshoz menj, miközben azon szurkolsz, nehogy meghalj. (Kevin Farzad)

3. A gyereknek:

A jó hír az, hogy amikor felnősz, ehetsz fagyit vacsorára. A rossz hír, hogy azért csinálod, mert depressziós vagy.

(Elizabeth Hackett)

4. Felnőtt vagyok, bár inkább úgy, mint egy felnőtt macska... Jó lenne, ha valaki gondoskodna rólam annak ellenére, hogy akár egyedül is meg tudom oldani a dolgaimat. (Violet Benson)

5. Huszonnyolc évesnek lenni 2016-ban: Még nem állok készen egy kapcsolatra.

1816-ban: Van 13 gyerekem.

Krisztus előtt 1000-ben: Szép életem volt. Háromszor ettem bogyót, és egyszer egy körtét is. (shut up, mike)

6. Gyerekkor: Amikor felnövök, bármi lehet belőlem!

Felnőttkor: Valaki találjon már nekem egy olyan állást, amitől nem akarom azonnal felkötni magam! (Nasty OhNoSheTwitnt)

7. Felnőttkor: amikor megeszed a banán megbarnult részeit is, mert pénzt költöttél rá, és ez igenis a te rohadt banánod. (James Pianka)

8. A felnőttség kilencvenkilenc százalékban abból áll, hogy megpróbálsz találni valakit, aki még felnőttebb, és aki elvégzi helyetted a felnőttes dolgokat. (Deborah Maroulis)

9. Abban a furcsa korban vagyok, amikor a barátaim fele megházasodik és gyerekeket szül, míg a másik fele annyira részeg, hogy még a telefonját sem találja. (College Student)

10. Tök cuki, hogy régebben azt hittem: a totál szétcsúszott állapot csupán átmeneti. (Anna Kendrick)

11. Onnan tudod, hogy öreg vagy: amikor a szüleid megkérdezik, mit szeretnél a szülinapodra, akkor azt feleled, fizessék ki az egyik számládat. (Jacky <3)

12. Minél idősebb vagy, annál hamarabb lesz késő. (Chez McCorvey)

13. Gyerek: Amikor leesik a fáról, azt mondja: jól vagyok!

A felnőtt: Ha elalussza a nyakát, azt mondja: az elkövetkező egy hétben a teljes testemmel feléd kell fordulnom, hogy rád nézzek. (batkaren)

14. Az évek múlásáról:

21 évesen: Azta!

22 évesen: Azta!

23 évesen: Azta!

24 évesen: Azta!

25 évesen: Azta!

26 évesen: Várjunk csak...

27 évesen: Ó, istenem

28 évesen: Könyörgök, valahogy állítsd ezt meg! (goodtricksgr8treats)

15. Amikor a szülők azt mondják, hogy „most menj be a szobádba, és mélyen gondolkodj el arról, mit műveltél” igazából egy nagyon jó gyakorlat arra, amit felnőttként fogsz majd csinálni, minden áldott este. (pat tobin)

16. Nem tudom, hogy pattanások vagy ráncok elleni krémet használjak-e... (Emily Emshoff)

17. Hogyan viselkedj felnőttként a munkahelyeden: helyettesítsd be a „basszátok meg”-et az „oké, rendben”-nel. (Pin Up Teacer)

18. Elértem azt a furcsa kort, amikor az embereknek szándékosan lesz gyerekük, nem pedig egy baleset miatt. (Social Lettuce)

19. A felnőttség 99 százalékban abból áll, hogy megpróbálsz rájönni, mitől fáj a hátad. (Robin McCauley Lynch)

20. Huszonhárom éves vagyok, de még mindig úgy gondolok a jövőmre, hogy „ha majd felnövök.” (WhatSheSees)

21. A felnőttkor nem más, mint hogy „bocsánat a késői válaszért” kezdetű e-maileket küldözgettek egymásnak oda-vissza, míg az egyikőtök meg nem hal. (Marissa Miller)

22. A legtöbb felnőttbarátság nem áll másból, minthogy megpróbáltok rájönni, épp ki a soros a közös program lemondásában. (Erica)

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Trendsetter Images