Ha agyoncsapsz se jut eszembe, hogy a múltkor mit is akartam pontosan megguglizni. Pénisznagyobbítás két perc alatt, derékszűkítés karácsonykor vagy csak véletlenül rákattintottam az albínó csecsemőszervet adok-veszek oldalra? (Nyugi, viccelek.). Biztos te is szoktál brózolni a neten, aztán kijön ez meg az, olykor egészen meglepő tartalmak. Én is eljátszogattam egy darabig... aztán addig-addig lógtam a szeren, hogy a végén egészen különleges felfedezésre tettem szert. Képzeld csak, ha az ember tök semleges szavakat írogat be a keresőbe annyi kiegészítéssel, hogy túl... akkor az első négy ajánlatra csak a külcsínünkkel kapcsolatos találatok jönnek elő. Azaz, a legtöbben arra keresnek rá, hogyan lehetne csökkenteni vagy épp növelni bizonyos testrészeiket... meg hát, vannak ott egyéb bizarr dolgok is – de ezekről majd később.

Elsőként nézzük a nagyság problematikáját.

Túl nagy a barátom – szól a díjnyertes panasz. Hát, nem pontosan értem, miről is van szó, de mivel ez áll az első helyen, gyanítom hogy univerzális lehet a baj. Túl kövér, magas, testes, zömök... esetleg nagyképű a pasi? Fogalmam sincs, de ha túl nagy, hát, istenem, csak nem lehet szegényt méretre nyisszantani, nem igaz?  Inkább lépjünk. Második helyezett: a fenék. Kétségbeesve kérdezi az egyszeri felhasználó, mit tehetne a nagy valagával. Szerintem vagy üljön rá, vagy örüljön neki, Kim Kardashiannak is mennyi pénzébe került a sajátja, úgyhogy ha valakinek gyárilag és ingyen is kerek a tompora, viselje büszkén. Aztán van, akinek a képernyője túl nagy – ismét egy homályos folt számomra, eddig azt hittem, itt is érvényesül a „minél nagyobb, annál jobb" szabálya. Végül van olyan, akinek a hasa méretével akad gondja. Amíg ez csak egy egészségesen kerek has, szerintem nem baj, hát valamin csak meg kell tartani a tányért, ha az íróasztalnál eszel, nem? Ha pedig zavar, végezz felüléseket! Mondjuk, naponta egyet, kora reggel.

De nézzük meg az egész méretsztori másik végletét!

Túl kicsi a mellem – sóhajt szomorúan a képernyő előtt keresgélő nőci, ahelyett, hogy örülne, amiért nem csapja homlokon magát, miközben szalad a busz után. És tök kényelmesen tud hason aludni is! – csak hogy pár előnyét kidomborítsam a visszafogottabb dekoltázsoknak. A kettes számú „túl kicsi a farka” panasz – ha jól sejtem – nem egy háziállatra vonatkozik. Ez megint egy olyan dolog, amit nem lehet két kattintással kúrálni. Meg azt hiszem, erre szokták azt mondani: nem baj, hogy kicsi, ha játékos.

És mi van akkor, ha valami túl lapos?

Ha túl lapos a hajad, állj tótágast vagy kócold össze, nem ügy. Vagy örülj neki, hogy nem kell minden hajmosás után órákig szárítgatni. Gondolj csak bele, mennyi időt megspórolhatsz ezzel, amit aztán eltöthetsz további buzgó guglizással... mondjuk, a túl lapos fenekeddet illetően! Túl lapos? Na bumm, maximum nem te leszel Miss Boom Boom, és fenékmutogatás helyett foglakozhatsz valami értelmesebbel. Ha meg az a bajod, hogy túl lapos a hasad, kenj magadnak egy kacsazsíros kenyeret... vagy konzultálj azzal, akinek meg túl nagy.

És ezzel a mozdulattal aztán el is jutottam a legkínzóbb kérdésekig: mi van, ha túl sok valami?

Mondjuk: a spermám? Vagy a nyálam? Őrjítő dilemmák. Vajon van összefüggés a kettő között? Tényleg úgy kotyog ott az a szerencsétlen pasi, mint valami nyállal és spermával teletöltött vízágy...?

És ha valami túl kerek? Mert képzeld csak, az is lehet nagy baj, úgy tűnik.

Ennél a pontnál kapcsoltam le a laptopot. Vannak olyan kérdések, amelyekre már én sem akarom tudni a választ. De tudod, mit? Azért egy-két dolgon még azóta is tűnődöm. Szerinted nem furcsa, hogy a keresések között nem szerepelt egyetlen belső vagy komlexebb tulajdonság sem? Vajon mi az oka annak, hogy a felhasználókat egyáltalán nem aggasztja, ha esetleg túl nagy az egójuk, túl lapos a gondolkodásuk, túl kicsi az önbecsülésük vagy túl kevés a fantáziájuk?

Érthetetlen...

És hogy ezzel az egésszel mit akarok mondani? Sajnos nem tudom egészen biztosan. De nem baj, majd megguglizom ezt is.

 

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Flickr/