1.
„Minden macska tud úszni, de minek erőltessük meg magunkat, ha aludni is lehet.”

2.
„Egy macska életének legmeghatározóbb momentuma tehát a megfelelő személyzet kiválasztása. Ezen áll vagy bukik minden, hiszen ahogy a mondás is tartja: minden sikeres macska mögött áll egy engedelmes szolga.”

3.
„Az emberiség rettentő büszke arra, hogy ők találták fel a porszívót, a repülőgépet, sőt állítólag még a Holdon is jártak, de kérdem én, mi szükség volt mindezekre? Ki akar a Holdon járni éjjel mínusz 180, nappal pedig plusz 140 fokban, amikor ott vannak a frissen vasalt ruhák és az ellenállhatatlanul puha törülközők a gardróbban, amelyeken olyan jókat lehet szundikálni.”

4.
„Az ivartalanítás csak elsőre tűnik kegyetlennek, valójában belépő egy hosszú, nyugodt életbe. Ajánlom nektek is!”

5.
„Dr. Erzsébet Fenevadova I. Törvénye: A tonhal mennyisége és a hajnali macskametál decibelben mérhető erőssége fordítottan arányos.”

6.
„Ha azt akarod, hogy gyakrabban keféljenek, növessz bundát.” (Én azt hittem, ez fordítva van... – Szentesi)

7.
„A macskáknak van egy titkos fegyvere az emberiség ellen. Védekezni felesleges, a háborút már régen megnyertük.”

8.
„Amikor hathetes kiscicaként úgy döntöttem, hogy ő lesz a szolgám, egy életre letettem a voksomat mellette, és amikor hazavitt, és szétharaptam az ujját a kocsiban, szerződést kötöttünk. Ő az enyém lett, és ettől a pillanattól kezdve felelősséget vállalt értem a halálom napjáig…”

9.
„A karácsonyfa nyitvatermő, tűlevelű, az eurázsiai boreális flóraterület uralkodó fája. Szobanövény, csillagszóróval és egyéb díszekkel. Különös ismertetőjele, hogy könnyen borul.”

10.
Hétvégi tonhalas reggeli – Tonhalas Erzsi receptje

„Kelj fel korán, lehetőleg öt és hat között, és ropogtasd olyan hangosan a száraztápot, hogy a szomszéd is felébredjen rá. Ne törődj azzal, hogy közben válogatott áktokat szórnak rád. Ha végeztél, pihenj egy kicsit, várd meg, hogy megkeljen a tészta, azaz a személyzet visszaaludjon. Ha már alszik, menj el kakálni, és addig kapard az almot, amíg azt nem hallod, hogy „köcsögvagyerzsébet”. Ezen áll vagy bukik a reggeli, kábé pont annyira fontos, mint a piskóta tésztájánál a kőkemény tojásfehérje habja. Ha ez megvan, fáradj vissza a száraztápos tálkához, és ropogtass el párat a kitett kajából, majd várd meg, hogy a tonhalas reggelit kómában felszolgálja a személyzet. Jó étvágyat!”

Puszi, Lilla

Forrás: Homonnay Gergely: PUSZI, ERZSI! – A világ macskaszemmel, Libri Kiadó 2016.

Kiemelt kép: ITT.