Ugye, nem kell mondani, hogy miért jó olvasni? Csak. Mert olvasni jó. És kész. Szombat este pedig különleges esemény vár rád, hiszen személyesen is láthatod a kedvenc szerzőidet. Gyere el az Olvasás Éjszakájára, ahol számos írót megismerhetsz más oldalukról is – nem csupán a könyvek lapjairól. (Ezen az oldalon mindent megtudhatsz az Olvasás Éjszakája programjairól.)

most

Egy délelőtti eseménnyel kezdünk, ami nincs is benne a programban, de mi részrehajlók vagyunk, mert olvasószerkesztőnk, Both Gabi is épp ezen a napon olvas majd föl a gyerekeknek a Főváros Szabó Ervin könyvtár egyik fiókintézményében. Arra biztatja őket, hogy legyenek ők is Kakaókatonák, ráadásul egy – a könyvhöz kapcsolódó – rajzpályázat eredményhirdetése is ekkor lesz.

kakao

Aztán belecsapunk a lecsóba, és este három WMN-szerzővel is találkozhattok személyesen. A negyedikkel, D. Tóth Krisztával csak azért nem, mert ő épp Olaszországban „őszöl”.

Egy kis ízelítő a két „primadonna

Két „primadonna” magánélete – Szentesi Éva Tóth Verával, Tóth Vera Szentesi Évával beszélget. Tóth Vera ugyan nem WMN-szerző, de nagyon közel áll hozzánk, a legutóbbi WMN-esten is énekelt és beszélgetett a pódiumon D. Tóth Krisztával. Szentesiről már sok mindent tudhatsz, de azért az igazi elsöprő erő csak a személyes találkozás alkalmával érezhető. Gyere szombaton este hatkor a Fókusz könyváruházba, a Hátsó Kapuhoz! (Dohány utca 14.)  A rendezvény ingyenesen látogatható.

Állítsátok meg az időt, be akarunk szállni!

Gyere, főzz együtt Fiala Borcsával és Kalapos Éva Veronikával, akik a te segítségeddel fognak üvegbe zárni, mint a nyári baracklekvárt, néhány különleges pillanatot. Befőzik a vasárnapi ebédet, az első szerelmet, az őszt, a kamaszkort, sőt, magát az Olvasás Éjszakáját is. Lesz ajándéksorsolás, és a végén egy különleges meglepetés is: Kalapos művésznő előadásában meghallgathatod a Megáll az időt. Helyszín: Hátsó Kapu (Dohány utca 14.), időpont: 19:00- 19:30.

Kalapos Éva Veronika is egy igazi díva!

Fiala Borcsa az emlékek befőzésre és az olvasók megfőzésére készen

Természetesen nem tudunk minden programot kiemelni, rengeteg érdekes esemény vár rátok. INNEN letölthető a a teljes program PDF- formátumban.

Az egyik legígéretesebb könyv: Más bolygó

Fabricius Gábor első regénye egy illúzió- és identitását vesztett nemzedék szakadatlan útkereséséről szól. A Más bolygó bemutatója az Alexandra Irodalmi Kávéházban lesz. DOB UTCA 1, Budapest, 1075. 19:30-20:00

Fanni naplója

Ez a program igazán formabontó lesz: egy életre kelt napló Hámori Gabriella hangján.

rad

És a végére még egy csemege!

(Ezt a könyvet mi is hamarosan bemutatjuk majd, de most a győriek vannak lépéselőnyben, mert személyesen találkozhatnak a meséket válogató Bajzáth Máriával.)

igy

 

Kiemelt kép: Unsplash/Matias North