-

Szóval kaptam egy ilyen virtuális valóság nevű szemüveget. Már maga a szó, hogy „virtuális" és „valóság", szerintem egy hatalmas oximoron, mert a virtuális soha nem lesz valóságos, a valóság meg nem virtuális. Mindegy, ezen ne akadjunk fönn. Aztán – a kedves sógorom segítségével, aki termékmanager – kipróbáltam ezt a Samsung VR-t és azt kell mondjam, hogy wow!

Bakker, ez állat!

Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy csakis akkor merészeljen ilyet venni otthonra, ha van naponta felesleges három órája, mert az fix, hogy semmi mást nem fog csinálni, csak nyekegtetni ezt a kütyüt. Beszarás jó ugyanis. (Ha néznék pornót, csak ezen nyomatnám.) Vannak külön programok, előadások, amelyek ilyen sokfokos kamerával lettek felvéve. (Tudjátok, az, amelyik körbejár mindenhova a térben, és minden szögből rögzíti a látványt.) Ezért rendesen olyan, mintha ott lennék a színpadon az előadásban, sőt, néhány pimasz statiszta még be is szólt, hogy ne őket bámuljam, hanem előre nézzek, és az előadásra figyeljek. Elképesztő egy szerkezet.

Én mindig azt gondoltam, hogy engem ilyesmivel nem lehet megvenni, mert egész életemben hidegen hagyott a technikai forradalom (ja, ezt már mondtam), sőt, én vagyok az az ember, aki akkor lenne boldog, ha a szerelmes levél nem cseten, hanem postagalambbal jönne, az utcán lovaskocsik járnának, és nem volna telefon sem. (Meg a ruhám is lehetne abroncsos, de mindegy).

júzer notebook specialista samsung vr virtuális valóság
A kép a szerző tulajdonában van

Egy ilyen cucc viszont megváltoztatja a gondolataidat a technikáról, mert tök jól lehet rajta pornót nézni három óra leforgása alatt úsztam az óceánban fehér cápák között, gondoláztam Velencében (mondjuk, az előttem ülő szerelmespár k.vára idegesített), lecsúsztam egy iszonyú magas hullámvasúton, leugrottam egy kötélen a Grand Canyonban, elsétált mellettem egy oroszlán, aztán egy dinoszaurusz is, voltam a dzsungel mélyén éjjel, voltam egy HIV-fertőzött afriaki nő házában, indultam egy moto-cross versenyen, és megnéztem egy régi Harley-bemutatót, ahol ki jött velem szembe, na, ki? Hát ő:

júzer notebook specialista samsung vr virtuális valóság
Michiel Huisman a Harley and the Davidsons című sorozatban - Forrás: John Goldwyn Productions

Oké. Eddig tartott a(z erősen) amatőr felhasználói szintű termékelemzés. Ha kíváncsiak vagytok szakértő leírásra is a virtuális valóság szemüveggel kapcsolatban (bár... miért is lennétek ezek után?), akkor KATT IDE!

Szentesi Éva

Kiemelt képünk a szerző tulajdonában van.