-

A múlt alkalommal már beszéltünk arról, hogy egy orvosokból, edzőkből, dietetikusokból álló vérprofi csapat foglalkozik velem, és még bele sem csaptunk a lecsóba, mert az edzések csak ezen a héten kezdődhettek el. Mivel az én esetem abszolút speciális, ezért Puskás Réka reumatológus a fejem búbjától a talpamig átvizsgált. Fél órán át csak arról beszélgettünk, hogy milyen kezeléseket kaptam, milyen műtéteken estem át, mert ezek a sport szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható tényezők.

A műtétek és a sugárkezelések miatt nem is kis mértékben roncsolódtak a szövetek, illetve a kismedencei nyirokcsomóim is hiányoznak (miután szinte az összes tumoros volt, és ki kellett őket venni), a bal csípőmben lévő idegeket pedig jelentősen roncsolta a daganat. Ez csak leírva ennyire rémisztő, kívülről szinte semmi nem látszik, de például a bal lábammal nem tudok hatékonyan erőt kifejteni, figyelnem kell rá a sima sétánál is. A futás és a magassarkú viselése egyáltalán nem megy. Hogy ezek az idegek tudnak-e majd újból életjelet adni, a jövő zenéje lesz. Feltehetően sokat lehet javítani a helyzetemen az izmok fejlesztésével.

A magassarkú nem érdekel, (még úgy sem, hogy egy egész gyűjtemény van itthon belőle, mert világéletemben magassarkús nő voltam), az a legfontosabb, hogy ne romoljon tovább az állapotom, és javítsunk az állóképességemen is. Mivel irtó könnyen elfáradok, és nagyon keveset bírok állni, jönni, menni, ezért elsősorban ezeket szeretném fejleszteni.

Soha nem voltam még reumatológusnál, nem is értem miért. Merthogy egy kis atléta/bugyira levetkőzve a doktornő megállapította:

nekem balerina alkatom van.

Én pedig ettől annyira, de annyira boldog lettem, hogy egyből azon kezdtem agyalni, ha ebből az állapotból feljavít Gina és a Libertados edzőcsapat, akkor melyik felnőtt balettiskolába fogok beiratkozni, hogy majd szép sorjában letaszíthassam trónjaikról a prímabalerinákat...

A hab a tortán – és most jól figyelj! –: három kiló mínuszban vagyok már, pedig az igazi komoly edzések csak ezen a héten kezdődnek. Igaz, Gina elmondta (miután vasárnap lelkesen üvöltve felhívtam eme hírrel), hogy nyugodjak meg, ebből a háromból két kiló még csak víz, ami amiatt szabadult fel, hogy már nem zabálok annyi szénhidrátot meg zsírt. Tök mindegy, micsoda, mert akkor is boldogabb vagyok három kiló mínusszal!

A cikkben szereplő kép a szerző tulajdona.

-

Szentesi arról kérdezte a Nosalty dietetikusát, Bodon Juditot, hogy mi a helyzet életmódváltás esetén a hőn imádott fűszerekkel. KATT IDE a válaszért, megéri!