-

Aztán szembejött velem egy videó. Merthogy szenvedélyes rajongója vagyok a kajás videómegosztó oldalaknak, és ezek közül is Tastynek (ami a Buzzfeedhez tartozik). Nagyjából 70 millió! követőt számol, azaz többet, mint Kim Kardashian, Kylie, és Kendall Jenner Facebook-oldala együttvéve, ami azért nagy szó.

Ebből persze arra következtetek, hogy még mindig jobban szeretnek az emberek enni, mint majomkodni.

Ezen az oldalon csak elvétve lehet diétás receptet találni, viszont voltak olyan időszakok az életemben (egy ideig  egyáltalán nem tudtam enni a betegségem miatt), amikor a szememen keresztül táplálkoztam, méghozzá úgy, hogy jobb híján ezekkel a videókkal laktam jól. Most viszont, amikor beléptem egy új életbe, szembejött velem egy ínycsiklandó videó, olyan recepttel, amilyet ráadásul büntetlenül ki is próbálhatok.

Hozzávalók:

- fél kiló csirkemell

- kerti zöldség (répa, paradicsom, fokhagyma, brokkoli, vöröshagyma – én most ezeket találtam otthon)

- kakukkfű, só, bors

- olívaolaj

Elkészítése: a zöldségeket megtisztítom, egymás mellé helyezem a tepsiben, megsózom, borsozom, locsolok rá egy kis olívát. Közben a csirkemellet vékonyra szeletelem, szintén sózom borsozom, ráfektetem egy darabka alufóliára, meglocsolom olívával, belenyomok egy kis fokhagymát, megszórom kakukkfűvel, és ráhajtogatom a fóliát.

200 fokra bedugom a sütőbe. Ha elég vékonyra szeleteltem a húst, akkor fél óra alatt megsül. A zöldségeknek egész biztos, hogy elég ennyi idő!

Voilá!

Nyamm! Szentesi

A képek a szerző tulajdonában vannak.